Otomatik Bilgi Değişim’inde önemli karar
Gurbetçilerin buldukları ülke ve Türkiye arasındaki varlıklarının ülkeler arasında paylaşılmasını sağlayacak olan Finansal Hesap Bilgilerinin Otomatik Değişimine İlişkin Çok Taraflı Yetkili Makam Anlaşması hakkında Resmi Gazetede yeni bir karar yayınlandı.
21498 sayılı Resmi Gazete’deki Cumhurbaşkanı Kararına göre, uygulamanın kapsayacağı başlangıç tarihi en erken 01.01.2019’dan sonraki vergi dönemini kapsamak üzere 03.02.2020 olarak belirlendi. Karar gurbetçiler arasında geçmişe dönük bilgi paylaşımı olup olmayacağı tartışmasını başlatırken, önümüzdeki günlerde işleyiş hakkında açıklama yapılması bekleniyor.
“Bilgi Paylaşımı 2022’ye ertelenmelidir”
Öte yandan Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer sosyal medya hesabından bu durumu eleştirerek şunları söyledi: “ 7 milyon kardeşimizin Türkiye’deki hesapları 2019 ve 2020 yılı da dâhil bulundukları ülkelere verilecek! Milyonların alın terini yok sayan bu hatadan dönülmeli #OtomatikBilgiPaylaşımı 2022ye ertelenmelidir”
(SA)