Avrupa’daki gurbetçilerin memleketlerine gitmek için çoğunlukla araçlarıyla Sılayolu denilen uzun bir seyahati tercih ediliyorlar. Bu süreçte pek çok ülkeden geçilirken buralardaki yolların durumu, en kısa rotaları ve trafik uygulamalarını öğrenmek gerekiyor. Günümüzde oldukça gelişmiş olan teknoloji sayesinde artık hayatlarımızın bir parçası haline gelmiş olan navigasyon sistemleri Sılayolu’nda doğru tercihlerde bulunma konusunda da oldukça yardımcı olabiliyor.
Bu nedenle hem Google Play hem de Apple Store’da bulunabilen ve Sılayolu’ndan geçecek okuyucularımıza yardımı dokunacağını düşündüğümüz en çok tercih edilen ücretli ve ücretsiz navigasyon uygulamalarını okuyucularımız için derledik.
Google Maps
Dünyanın en popüler harita uygulaması olan Google Maps’te yüz milyonlarca işletme ve konumun yer aldığı 220 ülke ve bölgede erişim sağlayabiliyor. Anlık navigasyon, trafik ve toplu taşıma bilgilerinin ulaşılabildiği uygulamada eczane ve süpermarket gibi işletmelerin çalışma saatlerine kadar erişilebiliyor.
İnternet bağlantısının bulunmadığı bölgelerde de çevrimdışı harita desteği sunan aplikasyonda işletmelerin iç mekân görünümlerine de erişilebiliyor. Google Play ayrıca stadyum ve havaalanları gibi büyük işletmelerde yolunuzu bulmanızı da sağlayabiliyor.
Google Maps’i indirmek için;
Waze
Aslında tipik bir navigasyon uygulaması olan Waze’i diğerlerinden ayıran temel özelliği yollardaki anlık gelişmeleri gösterebilmesi. Bu uygulamayı kullandığınız zaman anlık trafik durumu, inşaat veya yol çalışmaları, polis çevirmeleri ve yol kazaları gibi pek çok etkenden önceden haberdar olabilirsiniz.
Sürücüye sağladığı bu kolaylıkların yanı sıra arka planda müzik dinlenme imkânı da sunan uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi de yol üzerindeki en uygun benzinlikleri bulup haritalandırması.
Waze’i indirmek için;
Radarbot
Hız tespit kameralarını bulma konunda uzman olan bu aplikasyon sayesinde cezalardan kaçınmak mümkün. Bu konuda en popüler uygulama olan Radarbot, farklı tipteki araçlar için konulmuş radarların hepsini tespit edebiliyor.
Uygulamanın sunduğu hizmetler arasında, sabit hız kameraları, mobil hız tespit radarları, tünel hız kameraları ve ortalama hız tespit sistemleri ve trafik ışıkları yer alıyor. Sistem ayrıca, tehlikeli sürüş bölgelerini, emniyet kemeri ve telefon kullanımını tespit eden kameraları, yasak bölgeye giriş tespit sistemlerini ve bozuk yolları da tespit edebiliyor.
Uygulamada gideceğiniz rotayı daha az hız sisteminin bulunduğu güzergaha göre otomatik çizebiliyor ve çevrimdışı hizmet de alabiliyorsunuz.
Radarbot’u indirmek için;
TomTom GO
Ücretli uygulamalar içerisinde önce çıkan TomTom GO: Navigasyon, sade ve stabil ara yüzü sayesinde tercih ediliyor.
İçerisinde trafik, hız tespit sistemleri, yakıt ücretleri gibi pek çok seçenek bulunan navigasyon uygulamasını diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise aracınızla bulunduğunuz şeridin doğru olup olmadığını belirtmesi. Eğer bulunduğunuz şerit yüzünden güzergahınızdaki bir girişi kaçıracaksanız bu uygulama sizi önceden uyaracaktır.
Apple Car Play ile de uyumlu olan uygulama aracınızın ses sisteminden uyarı almanızı ve araç ekranına haritayı yansıtmanızı sağlayabiliyor. 7 günlük ücretsiz bir kullanım süresi olan uygulamayıdaha sonra aylık 2 dolar gibi cüzi bir rakama kullanmaya devam edebiliyorsunuz.
TomTOm GO’yu indirmek için;
Sygic GPS
Dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunan bu uygulamanın en önemli özelliği dünyadaki bütün navigasyon sağlayıcılarıyla uyumlu olması ve bu hizmeti çevrimdışı olarak sunması.
Sistemde çevrimiçiyken trafik uyarıları da bulunuyor ve gece sürüşlerinde haritayı güvenlik adına aracın ön camına yansıtabiliyor. Sistem ayrıca yolu telefon kamerasıyla takip ederken olası kaza anlarında otomatik olarak kayıt alabiliyor. Dinamik şerit desteği de sunan uygulama ayrıca yoldaki tabelaları okuyup gerekli uyarıları da sürücüye bildirebiliyor.
Uygulama ayrıca park yeri önerileri, uygun yakıtların bulunduğu benzin istasyonlarının lokasyonlarını ve hız tespit kameralarını da kullanıcısına gösterebiliyor.
Bulgaristan’da oldukça popüler olan bu uygulamanın kamera paylaşımı ise Avusturya, Belçika, Lüksemburg, İsviçre, Slovakya ve İspanya’da yasaklanmış durumda.
Ücretli olan diğer bir uygulama olan Sygic GPS’in aylık ücretiyse 7 günlük deneme süresinin ardından yıllık olarak 17,99 Euro.
Sygic GPS’i indirmek için;
(BD)
Haberlerimizi izinsiz kullananlara duyurudur: Turizmavrupa.net sitesinde yayınlanan haberleri bizden izin almadan kendi sitelerinde kullanan veya Youtube video kanallarında okuyanlar bir süredir kayıt altına alınıyor. İster yurtdışında olsun, ister Türkiye’de fark etmiyor. Yapılan suçtur. Bunun yasal takibi yapılacaktır. Emek hırsızlığına kesinlikle izin verilmeyecektir. Saygıyla duyurulur.