Havayolu şirketleri bu yöndeki talepleri karşılamak için Avrupa’dan Türkiye‘ye aktarmasız uçuş imkanlarını arttırıyor. Avrupa’nın düşük maliyetli havayolu şirketlerinden Wizz Air, ikisi İngiltere’den olmak üzere, yurt dışında toplam 8 havalimanından İstanbul, Antalya ve Dalaman’a uçuş başlatıyor. Havayolu, İstanbul havalimanından uçan ilk ultra düşük maliyetli havayolu olacak.
Hangi kentlere uçacak?
Açıklanan uçuş planına göre Wizz Air, Gatwick’ten Antalya, İstanbul ve Dalaman’a, Luton’dan İstanbul’a, Budapeşte’den İstanbul ve Antalya’ya, Yaş’tan (Romanya) İstanbul’a, Cluj Napoca’dan (Romanya) Antalya’ya, Bükreş’ten (Romanya) Antalya’ya, Debrecen’den (Macaristan) İstanbul’a ve Abu Dhabi’den İstanbul’a uçuşlar düzenleyecek.
Wizz Air’in Gatwick’ten Antalya ve İstanbul’a yapacağı uçuşlar mart, Dalaman’a yapacağı uçuşlar ise mayıs ayında başlayacak.
Turizme fayda sağlayacak
İGA İstanbul Havalimanı Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Majid Khan şunları söyledi:: “Wizz Air, Londra Gatwick, Londra Luton, Budapeşte ve Yaş’tan İstanbul’a, Dalaman ve Antalya’ya seferlere başlayacak ve Türkiye’ye gelen turizmi daha da geliştirecek. Avrupalı gezginler, İstanbul’un tarihi, kültürel ve hareketli şehrini ve deniz kıyısındaki destinasyonlarımızı keşfetmek için daha da fazla bağlantıya sahip olacak. Wizz Air, herhangi bir aktarma olmaksızın tamamen (P2P) Noktadan Noktaya trafik işletir; bu, Wizz Air ile İstanbul ve Türkiye’ye gelen tüm yabancı yolcuların nihai varış noktaları olarak İstanbul, Dalaman ve Antalya olacağı anlamına gelir. İstanbul’un ve Türkiye’nin turizm sektörüne doğrudan fayda sağlayacaktır.
(GŞ)