Sılayolu’nda bu hatayı yapan parasından oluyor
Avrupa’da yaşayan yüzbinlerce vatandaşımız bu yıl yine karayolundan Türkiye’ye seyahat etti. Geçilen ülkelerde tedbirsiz davrananlar büyük mağduriyetler yaşıyor. Türkiye’de yol kenarındaki bir tesiste hırsızların hedefi olan ve 25 bin Euro, altın ve pasaportlarını çaldıran gurbetçinin haberini sizlerle paylaşmıştık. (İlgili haberimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz)
Bütün eşyaları bir çantaya koymayın
Almanya’dan ailesiyle yola çıkan vatandaşımız, yorgun düşüp aracında uyurken, bir kişi aracın camını kırmış ve içi değerli eşya dolu el çantasını alıp kaçmıştı. Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız hiçbir zaman para, altın, pasaport, cüzdan, kredi kartı gibi evrak ve eşyalarınızı gözle görülür şekilde, bir çantanın içine koymayın.
Sürücü uyurken diğerleri nöbette beklemeli
Yapılan en büyük hatalardan biri de sürücü uyurken diğer aile fertlerinin de onunla birlikte uyuması oluyor. Halbuki en az bir kişinin uyumaması, en ideali aracın dışında nöbet tutması daha faydalı olacaktır. Bu sayede araca yaklaşanları fark eder, hatta yaklaşmayı planlayanların gözünü korkutur.
Tanımadığınız kişilere dikkat
Hırsızların en çok kullandığı yöntemlerden biri ise soymak istedikleri araca yaklaşmaları ve sürücü ile diğer yolcuların dikkatini dağıtmaları oluyor. Bunun için aracınızda herhangi bir sorun olduğu iddia edilerek yardım teklifinde bulunuyorlar. Siz birisiyle konuşurken diğeri arkadan aracınızı soyuyor. Bu nedenle çok dikkatli olmak gerekir.
(A)
Haberleri kaçırmamak için bizi takip edin: