İstanbul’da insan kaçakçılığı! İngiltere’ye gitmek isteyenler bu yolu deniyor
İngiliz gazetesi Sunday Times muhabirleri kılık değiştirerek İstanbul’daki seyahat acentelerine gitti. Türkiye’den İngiltere’ye insan kaçakçılığının detaylarının yer aldığı haberde; İngiltere’ye seyahat turu adı altında verilen hizmetin 10-15 bin pounda mal olduğunu yazıldı.
Londra Gündem’in Sunday Times’a dayandırdığı habere göre; muhabir Louise Callaghan ve meslektaşları kılık değiştirerek İstanbul’un Aksaray ilçesine gitti ve yasa dışı olarak Türkiye’den İngiltere’ye gitmek için tur araştırması yaptı.
Aksaray’daki seyahat acentelerinde alenen insan kaçakçılığının konuşulduğu ve kişi başı VIP seyahat fiyatlarının 10 bin pound ile 15 bin pound arasında değiştiği iddia edilen haberde; tatil paketi gibi tanıtılan bu turlarda farklı seçenekler olduğuna dikkat çekildi.
“Yüz binlerce kişi bu yoldan İngiltere’ye gitti”
“İstanbul’un hareketli bölgelerinden Aksaray’daki bir seyahat acentesinde insan kaçakçısı, gülümseyerek yalan söylüyor” denilen haberde; insan tacirinin, “Botla Kanal’ı geçmek 20 dakika. İngiltere’ye gittikten sonra iyi bir iş bulmak kolay. Boğulmaktan korkuyor musun? Korkmana gerek yok yüz binlerce kişi bu yoldan gitti ve sadece birkaç kişi yaşamını yitirdi. Geri kalanlar İngiltere’de mutlu mesut yaşıyor. Üstelik fiyat da uygun yaklaşık 10.000 sterlin” ifadeleri yer aldı.
3 ayrı seyahat seçeneği veriliyormuş
Sunday Times muhabirlerinin kendisini ülkeden kaçmak isteyen genç bir İranlı gibi tanıttığını yazan haberde sahte AB pasaportu, vize, sahte kimliğin yanı sıra uçakla, balıkçı teknesiyle ya da vapurla seyahat seçenekleri önerildiği de yer aldı. Sahte turda ödemenin yüzde 30’unu nakit alan kaçakçıların paranın yüzde 70’ini de İstanbul’daki bir para transfer merkezinde kişi istediği yere gittikten sonra aldığı belirtildi.
(BY)