Hollanda’nın Utrecht şehrindeki otobüs duraklarında ve yol kenarlarında et ürünlerinin reklamının yapılması yasaklandı. Bu yasağa sebebiyet olarak et ürünlerinin tüketiminin sağlığa zararlı olması ve hayvancılık sektörünün iklim değişikliği üzerindeki olumsuz etkileri gösterildi.
İlginizi çekebilir: Gurbetçiler “Bu et ürünlerindeki lezzeti Avrupa’da bulamıyoruz”
Şehir meclisi daha önce de benzin, araba ve uçaklarla ilgili fosil yakıt reklamlarını yasaklatmıştı. Utrecht’in yanı sıra Zwolle, Haarlem, Amsterdam ve Noord-Holland eyaleti de benzer hamleler üzerinde çalışmalar başlattı.
Alınan kararlar yalnızca yerel yönetimlerin kontrolündeki reklam panoları üzerinde geçerli olacak ve mevcuttaki reklam sözleşmeleri bittikten sonra yürürlüğe girecek.
Konu üzerine değerlendirme yapan uzmanlar ise alınan bu kararın kişilerin et tüketimi ya da fosil yakıt kullanımı üzerine bir etkisinin olmayacağını ancak bütün dünyada haberi yapılacağından farkındalık yaratma açısından etkili olabileceğini belirtiyor.
(BD)
YASAL UYARI
Haberlerimizi izinsiz kullananlara duyurudur: Turizmavrupa.net sitesinde yayınlanan haberleri bizden izin almadan kendi sitelerinde kullanan veya Youtube video kanallarında okuyanlar bir süredir kayıt altına alınıyor. İster yurtdışında olsun, ister Türkiye’de fark etmiyor. Yapılan suçtur. Bunun yasal takibi yapılacaktır. Emek hırsızlığına kesinlikle izin verilmeyecektir. Saygıyla duyurulur