Hayvanlar için geliştirilen koronavirüs aşısı piyasada
Rusya, hayvanlar için geliştirdiği dünyanın ilk koronavirüs aşısını piyasaya sürdü. Almanya, Polonya, Kazakistan, Tayland ve Güney Kore gibi ülkelerden şirketler de şimdiden aşıya talip oldu.
Finlandiya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bilim insanları hayvanlar için etkili bir koronavirüs aşısı üzerinde çalışadursun, Rusya kendi ürettiği aşıyı piyasaya sürdü.
Rusya’nın Carnivac-Kov isimli hayvanlara yönelik koronavirüs aşısının tescil edildiği Mart ayında açıklanmıştı. Euronews’teki habere göre; Rus yetkililer dünyada hayvanlar için Covid-19’a karşı üretilen ilk ve tek aşının satışa sunulduğunu duyurdu.
Yüzde 100 antikor üretildi
Deneylerde köpek, kedi, vizon, tilki ve çeşitli hayvanların yer aldığı Carnivac-Kov aşısının hayvanlar için zararsız olduğu belirtilirken, aşılanan tüm hayvanlarda koronavirüse karşı yüzde 100 antikor üretildiği de bildirildi. İlk aşamada 7 bin doz üretilen hayvanlara özel koronavirüs aşısının ilk partisi birkaç Rus bölgesi içinde dağıtılıyor.
(BY)