Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: Bursa’dan yeni uçak seferleri başlıyor
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
Sılayolu'nda makbuz istemeyen pişman oluyor
Sılayolu’nda makbuz istemeyen pişman oluyor
Önemli Bilgiler
45 dakikalık yol 10 dakikaya indi
45 dakikalık yol 10 dakikaya indi
Memleketim
Başkasının bavuluna sakın dokunmayın
Başkasının bavuluna sakın dokunmayın
Havayolu
Türkiye’de sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 183 gün şartı
Türkiye’de sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 183 gün şartı
Gündem
Konsolosluktan gurbetçilere duyuru Mutlaka değiştirin
Konsolosluktan gurbetçilere duyuru: Mutlaka değiştirin
Faydalı Bilgiler
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Seyahat > Havayolu > Bursa’dan yeni uçak seferleri başlıyor
Havayolu

Bursa’dan yeni uçak seferleri başlıyor

Turizmavrupa
Son güncelleme: 14 Ocak 2023 - 13:23
Yazar Turizmavrupa 2 hafta önce Yorum Yapın
Paylaş
6 DK Okuma Süresi
Bursa’dan yeni uçak seferleri başlıyor
Paylaş

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, TURSAB Güney Marmara BYK Başkanı Murat Saraçoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Bursalı turizmcilerin taleplerini dinledi. Turizmde “ulaşılabilir şehir” olmanın önemini vurgulayan Esgin, Yenişehir Havalimanı’nda yeni seferler başlayacağının müjdesini verdi.

TURSAB Güney Marmara BYK Başkanı Murat Saraçoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursalı turizmcilerle bir araya geldi. Yenişehir Havalimanı’nı daha işlevsel kılacaklarını söyleyen Esgin, “ulaşılabilir şehir” olmanın önemini vurgularken, yeni başlayacak Ortadoğu ve Balkan seferlerinin müjdesini verdi.

Bursa’dan yeni uçak seferleri başlıyor

Turizmcilerle istişare edildi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin yaptığı açıklamada, “Bursa sanayi, ekonomi, istihdam şehri, diğer taraftan önemli bir tarım merkezi, bir diğer taraftan da potansiyeli çok yüksek bir turizm şehri. Bu güne kadar turizm şehri olma ile ilgili süreci iyi değerlendirdiğimizi söyleyemeyiz. Bu noktada bugün gerçekten çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. TURSAB Güney Marmara Başkanımız Murat Saraçoğlu ve yönetim kuruluyla önemli bir istişare gerçekleştirdik. Bursa bir taraftan baktığımızda inanç tarihî ve kültür turizmi başlığını çok güçlü bir şekilde temsil eden bir şehir. Doğa turizminin çok önemli bir merkezi. Sağlık ve termal turizminde çok önemli bir potansiyeli var. ‘Bunları nasıl şehrin enerjisine dönüştürebiliriz?’ bu başlıkta çalıştık. Bursa’nın kendi içerisinde yoğunlaşabileceğimiz merkezleri ele aldık. Bir tarafta Uludağ, diğer tarafta Karacabey, Mustafakemalpaşa’nın turizm zenginlikleri, aslında Türkiye ve dünya turizminin çok da iyi bilmediği keşfedilmeyi bekleyen turizm hareketliliğini ele aldık” diye konuştu.

Yenişehir Havalimanı Ortadoğu ve Balkan seferlerine başlayacak

Ortadoğu ve Balkan ülkelerine başlayacak seferlerin müjdesini veren Esgin, “ Burada ‘ulaşılabilir bir şehir olmak’ başlığı çok önemli. Bu noktada Bursa Yenişehir Havalimanımızın daha işlevsel hâle gelmesi önemli bir gündem maddesiydi. Önümüzdeki günlerde Bahreyn uçuşları başlıyor ve yine Umman Maskat uçuşları ile ilgili sürecimize devam edeceğiz. Mayıs haziran aylarında bu uçuşlar da başlayacak. Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan’dan uçuşların yapılması ile ilgili sıcak bir gündemimiz de olacak. İstişare ettiğimiz konuların başlıklarından birisi bu. Bu noktada biz de turizmcilerin bu sürecine destek olacağız. Bunun son derece önemli olduğunu düşünüyoruz, çünkü Bursa Arap destinasyonunun Türkiye’de en çok bildiği ve gelmek istediği şehirlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Balkan uçuşları ile ilgili bir sürecimiz var. Bulgaristan uçuşları son derece önemli, Filibe, Varna, Sofya ve bu şehirlerin yanı sıra Üsküp, Priştine ve Saraybosna uçuşları öncelikli gündem maddelerimizden birisi. Burada bu uçuşları da anlamlı hâle getirecek turizm hareketliliğimiz, Bursa’nın turizm potansiyelini bundan sonraki süreçte en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Bursa’dan yeni uçak seferleri başlıyor

Turizmciler 2023’den umutlu

Bursa uluslararası turizmde yeni pazarlar aradığını belirten TURSAB Güney Marmara BYK Başkanı Murat Saraçoğlu, “Balkan pazarı için ciddi çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Turizmcilerin 2023 yılından umutlu olduğunu dile getiren Başkan Saraçoğlu, “2022 yılı Türkiye’de turizm açısından çok başarılı geçti. Dünya üzerinde hareketlilik vardı, Türkiye’de bundan nasibini aldı. Bilhassa Bursa ve güney Marmara Bölgesi olarak, 2022’yi çok iyi bir şekilde kapattık. Şimdi önümüzde Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023 senesi var ve sadece turizm değil bütün ekonomik değerler olarak hepimiz için özel bir sene.

Biz de 2023 yılının turizm planlamasını yapmak üzere milletvekilimiz Mustafa Esgin ile beraber çeşitli istişarelerde bulunduk. Bursa hem uluslararası hem de ulusal ve yerel olarak güçlü bir atağa kalkmış vaziyette. Uluslararası durumda oturmuş bir Arap ve Ortadoğu pazarımız var. Bununla beraber yeni pazar arayışları içerisindeyiz. Balkan pazarı ile ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Burada milletvekilimiz üstün gayretler sarf ediyor, her konuda yardımcı oluyor. Ulusal olarak da Türkiye’nin her yerinden Bursa’ya daha çok turist gelmesi için, Bursa’yı daha ön plana çıkarmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda daha çok İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere bu üçgende ve bununla birlikte Kayseri, Konya, Trabzon üzerinden yurt içi pazarlama ağına yönelmiş vaziyetteyiz.

Artık hafta sonları Bursa’da 200’e yakın tur otobüsleri görebilmek mümkün. Bir takım altyapı sorunlarımız var, bu konuda Büyükşehir Belediyemiz bu konuda gayret sarf ediyor. Bu sorunlar da halledildiğinde daha çok turist sayısında daha çok artış göreceğiz. Yerel olarak da halkımızın turizme bakış açısını biraz daha pozitife çevirmek için, yani turizmin de bir gelir kaynağı olduğunu olarak göstermek için çalışıyoruz. Bu bağlamda kırsal turizm çok önemli, kırsal kalkınma hedefi içerisinde eko-turizm, hasat turizm dediğimiz başlıklar altında çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda Karacabey, Mustafakemalpaşa bölgesindeki turizm beldelerini önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğiz. Yeni destinasyonlar çıkarmak için çaba sarf edeceğiz. Bununla ilgili milletvekilimiz Mustafa Esgin ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Dağ ilçeleri çok önemli, orada da çalışmalarımız devam ediyor. Gelecek için çok umutluyuz. Geleceğin en büyük başlangıç noktası olarak da 2023 yılını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

(İHA)

 

Türkiye’ye indirimli uçak biletlerinden ve en yeni Sılayolu bilgilerinden haberdar olmak için:
1) Facebook’daki paylaşımlarımızda sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayın.
2) En alttaki “Turizmavrupa’yı favorilerime ekle” kısmını seçin
facebook
- Advertisement -

Yeni Haberler

45 dakikalık yol 10 dakikaya indi
Memleketim

45 dakikalık yol 10 dakikaya indi

Yazar Turizmavrupa 9 saat önce
Başkasının bavuluna sakın dokunmayın
Havayolu

Başkasının bavuluna sakın dokunmayın

Yazar Turizmavrupa 9 saat önce
Türkiye’de sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 183 gün şartı
Gündem

Türkiye’de sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 183 gün şartı

Yazar Turizmavrupa 10 saat önce
Konsolosluktan gurbetçilere duyuru Mutlaka değiştirin
Faydalı Bilgiler

Konsolosluktan gurbetçilere duyuru: Mutlaka değiştirin

Yazar Turizmavrupa 10 saat önce
Kiralık evde açık artırma dönemi
Emlak & Yatırım Danışmanlığı

Kiralık evde açık artırma dönemi

Yazar Turizmavrupa 11 saat önce
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 4 valiz dolusu ele geçirildi
Havayolu

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 4 valiz dolusu ele geçirildi

Yazar Turizmavrupa 11 saat önce
Etiketler: AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa2dan uçak seferleri, Yenişehir Havalimanı
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Uzun süreli Schengen Vizesi böyle alınır Uzun süreli Schengen Vizesi böyle alınır
Sonraki yazı Bulgaristan sınırında geçişler hızlanacak mı? Bulgaristan sınırında geçişler hızlanacak mı?
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
Belçika’da ilaç kıtlığı yaşanıyor
Ülkeler

Belçika’da ilaç kıtlığı yaşanıyor

Turizmavrupa Yazar Turizmavrupa 4 gün önce
İstanbul Havalimanı’na metroyla ulaşım kolaylığı
Almanya’da yaşayan gurbetçiden örnek davranış
Gurbetçi içi para dolu çantayı kaybetti
Almanya’yı Eurovision’da Betül mü temsil edecek?
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

- Advertisement -
Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Gizlilik
  • Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?