Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: Ağır hasarlı bina sayısı açıklandı
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
Gurbetçilerin oy kullanabileceği gümrük kapıları açıklandı
Gurbetçilerin oy kullanabileceği gümrük kapıları açıklandı
Gündem
THY
THY uçağı havada arızalandı
Havayolu
Lufthansa'ya rakip olmak isteyen Türk herkesi şoke etti
Lufthansa’ya rakip olmak isteyen Türk herkesi şoke etti
Havayolu
Gurbetçiler bu hatayı neden hala yapıyor?
Gurbetçiler bu hatayı neden hala yapıyor?
Sılayolu haberleri
Seçimde oy kullanmak için çok önemli
Seçimde oy kullanmak için çok önemli
Gündem
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Gündem > Ağır hasarlı bina sayısı açıklandı
Gündem

Ağır hasarlı bina sayısı açıklandı

Turizmavrupa
Son güncelleme: 14 Şubat 2023 - 13:57
Yazar Turizmavrupa 1 ay önce Yorum Yapın
Paylaş
6 DK Okuma Süresi
Ağır hasarlı bina sayısı açıklandı
Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Kurum 10 ilde 307 bin 763 binanın incelendiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, çok sayıda binanın yıkıldığı ya da hasar gördüğü Gaziantep’e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum toplantı düzenledi. Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıya Bakan Kurum’un yanı sıra, eski bakanlar Mehmet Şimşek ve Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, askeri erkan, AFAD yetkilileri ve kurum müdürleri katıldı. Bakan Kurum 10 ilde 307 bin 763 binanın incelendiğini söyleyerek, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konutu seferberliğini başlatarak, 1 yıl içerisinde tamamlayacaklarını ifade etti.

Bakan Kurum, “Depremden dolayı yıkım yaşayan tüm illerimizde eş zamanlı olarak, adeta bir seferberlik ruhuyla harekete geçecek, Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi.

“Arama-kurtarma devam ediyor”

Bakan Murat Kurum, arama- kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini ifade ederek, kentte ilk dakikadan itibaren arama-kurtarma çalışmalarının yapıldığı bina sayısının bin 324 olduğunu AFAD’ın öncülüğünde şu anda 18 enkazda devam ettiğini belirterek, “Bugün depremin 8’inci gününde, 186’ıncı saatindeyiz. Biraz önce Kahramanmaraş’ımızdan geldik, 1 gün önce de Hatay’daydık. Hem Hatay Antakya, Serinyol ve Samandağ’da; hem de Kahramanmaraş Merkez ve Elbistan’da, bakanlarımızla, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla koordinasyon toplantılarımızı yaptık. Depremin yaralarını bir an önce sarmak için atacağımız adımları, yapacağımız yeni yuvalarımızı ve dükkanlarımızı inşa edeceğimiz yerleri hep birlikte istişare ettik.

Şimdi de tekrar Gaziantep’teyiz. Gaziantep’te can kaybı sayımız 3 bin 531’e ulaştı. Arama-kurtarma faaliyetleri sonucunda afetten kurtarılan kardeşlerimizin sayısı 15 bin 10 oldu. Kardeşlerimizin hastanelerimizdeki tedavi süreçlerini, anbean takip ediyoruz. Gaziantep’te ilk dakika itibariyle, arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bina sayısı bin 324’tü. AFAD’ın öncülüğünde şu anda 18 enkazda, 3 bin 644 arama kurtarma personelimiz şu dakikada kardeşlerimizi çıkarmak için çalışıyor. Toplamda ise 23 bin 59 arama kurtarma personeli ve gönüllü kardeşimizle, hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Gaziantep’te 159 saat sonra çıkan Saadet kızımız, 170 saat sonra çıkan 40 yaşındaki Sibel kardeşimiz milletimize hakikaten büyük moral olmuşlardı. Biraz önce Kahramanmaraş’ta bir kardeşimizden daha 185. saatte bir müjde daha aldık. 10 yaşındaki Ayça kızımızın haberi hepimizi, tüm Türkiye’yi sevince boğdu. Enkazdan kurtarılan kardeşlerimizin insani ihtiyaçlarına yönelik güçlü bir çalışma yürütüyoruz. Sahra Çadırlarımız ve Sahra Hastanemiz 7/24 hizmet veriyor. Yine 22 bin 51 çadırımızı kurduk. İhtiyaç doğrultusunda bu sayıyı 35 bine çıkaracağız” şeklinde konuştu.

“Konteyner sayısı 15 bine çıkacak”

Konteyner sayısının arttığını ifade eden Bakan Kurum, “Yine vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçlarını karşılayacak bin 626 konteyneri kurduk. Konteyner sayımızı 15 bine çıkaracağız. Gaziantep’mizde sosyal tesisler, camiler, taziye evleri, spor tesisleri, kültür merkezlerimizle 130 bin vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz. Mobil mutfaklar, aş evleri, gıda depoları, tuvaletlerimizle hizmetimize devam ediyoruz. Üç öğün yemek ve su ikramıyla beraber; hastalarımıza ilaçlar getiriyor, çocuklarımıza kesintisiz mama temin ediyoruz. İller bankamızla, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizle; tüm altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Şu anda Gaziantep Merkez, Şahinbey ve Şehitkâmil’de, Nurdağı ve İslahiye’de su ve elektrik hizmetini kesintisiz veriyoruz. Gaziantep Merkezde enerji arzında herhangi bir sorun yok. İslahiye’de 68 köy, Nurdağı’nda 35 köyümüze elektrik veriyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın kesintisiz iletişim sağlaması için 36 mobil baz istasyonumuzu kurduk. Şu an bölgede büyük oranda iletişim problemi kalmadı’’ ifadelerine yer verdi.

’10 ilde 307 bin 763 bina incelendi’

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Kurum, “10 ilde hasar tespit çalışmalarımız toplam 6 bin personelle devam ediyor. Şu ana kadar 10 ilde 307 bin 763 bina, yani 1 milyon 586 bin 901 ev ve iş yerini inceledik. Bunlardan 41 bin 791 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Bu da yaklaşık olarak 190 bin 172 konut ve iş yerine denk geliyor. Şu ana kadar, Gaziantep’imizde de, 10 bin 777 binada bulunan toplam 24 bin 687 ev ve iş yerinin yıkık ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespiti yapılmış olan vatandaşlarımız, adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden evinin hasar durumuna ilişkin bilgi alabilirler” dedi.

Ağır hasarlı bina sayısı açıklandı

‘Tarihin en büyük projesini 1 yıl içerisinde tamamlayacağız’

Konut projesini 1 yıl içerisinde tamamlayacaklarının altını çizen Kurum, “Buradan depremzede kardeşlerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Meydana gelen böylesi büyük depremden sonra artçılar devam ediyor. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ricamız şudur: AFAD koordinasyonu olmadan, hasar durumu belli olmadan, asla ve asla eşyalarınızı evlerden almak için içeri girmeyelim. Yeni acılara sebebiyet vermeyelim. Enkaz kaldırma çalışmalarımıza başladık. 10 ilimizde de afet konutlarımızı yapacağımız alanlara dair hem yer tespit hem de zemin etüd çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Depremden dolayı yıkım yaşayan tüm illerimizde eş zamanlı olarak; adeta bir seferberlik ruhuyla harekete geçecek; Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.

Ağır hasarlı bina sayısı açıklandı

(İHA)

 

Türkiye’ye indirimli uçak biletlerinden ve en yeni Sılayolu bilgilerinden haberdar olmak için:
1) Facebook’daki paylaşımlarımızda sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayın.
2) En alttaki “Turizmavrupa’yı favorilerime ekle” kısmını seçin
facebook
- Advertisement -

Yeni Haberler

THY
Havayolu

THY uçağı havada arızalandı

Yazar Turizmavrupa 7 saat önce
Lufthansa'ya rakip olmak isteyen Türk herkesi şoke etti
Havayolu

Lufthansa’ya rakip olmak isteyen Türk herkesi şoke etti

Yazar Turizmavrupa 8 saat önce
Gurbetçiler bu hatayı neden hala yapıyor?
Sılayolu haberleri

Gurbetçiler bu hatayı neden hala yapıyor?

Yazar Turizmavrupa 9 saat önce
Seçimde oy kullanmak için çok önemli
Gündem

Seçimde oy kullanmak için çok önemli

Yazar Turizmavrupa 9 saat önce
Gümrük kapılarında oy verme işleminin başlangıç tarihi açıklandı
Gümrük

Gümrük kapılarında oy verme işleminin başlangıç tarihi açıklandı

Yazar Turizmavrupa 11 saat önce
Zorunlu Deprem Sigortası’nda önemli detay
Faydalı Bilgiler

Zorunlu Deprem Sigortası’nda önemli detay

Yazar Turizmavrupa 11 saat önce
Etiketler: AFAD, ağır hasarlı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem, gaziantep
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Belçika'da sığınmacılar sokağa atıldı Belçika’da sığınmacılar sokağa atıldı
Sonraki yazı Gurbetçiler, Türkiye'deki depremzedeler için sahada Gurbetçiler, Türkiye’deki depremzedeler için sahada
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
Kalkış yapmaya çalışan uçak diğer uçağa çarptı
Havayolu

Kalkış yapmaya çalışan uçak diğer uçağa çarptı

Turizmavrupa Yazar Turizmavrupa 4 gün önce
Depremzedelerin çadırlarını su bastı
Süresi geçmiş TÜV’le yolculuk yapana para cezası
Togg’a yoğun ilgi: İlk günde rekor sipariş
Facebook 10 bin kişiyi işten çıkaracak
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

- Advertisement -
Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Gizlilik
  • Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?