Yozgat genelinde bulunan termal kaynakların daha verimli nasıl kullanılacağı konusunda fikir alış verişinde bulunulmak üzere Avusturya’da incelemelerde bulunuldu.
Yozgat Valiliğinin yaptığı bir organizasyonla Vali Kemal Yurtnaç Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Yozgat İl Genel Meclisi üyeleri Ali Ünlü ve Dursun Tuncer ile OSB Müdürü Erdoğan Öztürk’ten oluşan 8 kişilik heyet Avusturya ve Viyana çevresinde bulunan termal tesislerde incelemelerde bulundu.
Ziyarette Avusturya’da bulunan termal tesislerin yapımı, işletilmesi, hizmet kalitesi ve projeleri incelenerek Yozgat’a yapılacak tesislere örnek olması açısından kanaat oluşturuldu. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın jeotermal kaynaklar açısından Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olduğunu, bu kaynakların ise hem ülke ekonomisine hem de turizme kazandırılması için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.
Kaynak: www.yozgat.gov.tr
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa