İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, toplu ulaşımda zaman kaybını ve kontör yükleme kuyruklarını önleyecek Mobil İstanbulkart Uygulaması’nı tanıttı. Uysal, “Vatandaşlarımız artık toplu ulaşım araçlarında ‘yetersiz bakiye’ anonsuyla karşılaşmayacak” dedi.
Mobil İstanbulkart Uygulaması sayesinde bankaların mobil uygulamalarından banka kartı veya kredi kartı ile İstanbulkart’a bakiye yüklenebilecek. Bir karta 5 ayrı İstanbulkart tanımlanabilecek ve her yerden yükleme yapılabilecek. Uygulama ile İstanbulkart’a aylık mavi kart (abonman) da yüklenebilecek. Üniversite öğrencilerinin başka şehirdeki velileri, kendi mobil uygulamasına çocuğunun İstanbulkart’ını tanıtarak yükleme yapabilecek.
Uysal, “Artık İstanbul’daki 16 milyon İstanbulkat kullanıcısı ve 3,5 milyona yakın öğrenci, kuyrukta beklemeden, mesai mefhumunu gözetmeden elektronik bankacılık ile İstanbulkart’a otomatik yükleme yapabilecek. Ayrıca, öğrencilerimiz parası bittiğinde memleketten gelecek parayı beklemeyecek. İnşallah İstanbullular artık toplu ulaşım araçlarında yetersiz bakiye anonsuyla karşılaşmayacaklar” ifadelerini kullandı.
İstanbulkart mobil uygulaması nasıl çalışacak?
Mobil uygulama sayesinde, akıllı telefonlardan İstanbulkart’a para yüklenebilecek, bakiye kontrolü vb. İşlemler yapılabilecek. Android ve Ios cihazlara uygulama indirilecek. İstanbulkart Mobil Uygulaması, üzerinden, kart üzerinde yer alan numara ile kartlarını tek seferlik tanıtacaklar.
Android kullanıcıları; bankaların debit (banka kartı) veya kredi kartıyla oluşturdukları yükleme talimatlarını, kartı telefonun arkasına tutarak NFC teknolojisi ile İstanbulkart’a anında aktarabilecekler.
Ios kullanıcıları ise; yükleme talimatını, Biletmatiklerden veya akıllı duraklarda bulunan yükleme noktalarından, (top up) kartlarını dokundurarak gerçekleştirebilecekler. Akıllı durak (top up) 461 noktada, Biletmatik 980 noktada bulunuyor.
Ayrıca, ATM’lerden de İstanbulkarta ödeme talimatı verilebilecek. Şuanda tüm deniz bank ATM’lerinden ödeme talimatı verilebiliyor. 1 hafta sonra Vakıfbank’tan da verilebilecek.
Kaynak:ibb.istanbul
(G.Ş)
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa