Türkiye’ye karayolundan seyahat eden gurbetçilerin Bulgaristan’da çok dikkatli olması gerekiyor. Son yıllarda gasp ve soygun olaylarında azalma yaşanan ülkedeki tehlike ne yazık ki henüz geçmiş değil. Daha önce yolculuk yapanların aktardığına göre çeteler hala vatandaşlarımızı hedef olarak seçiyor. Son haftalarda Bulgar topraklarında soyulmak istenen yolcuların bilgileri sosyal medyada yer aldı.
Soyguncular yabancı plakalı araçları gözlerine kestiriyorlar ve hedeflerine ulaşmak için farklı yöntemler deniyorlar. Eğer başta Bulgaristan olmak üzere herhangi bir ülkede üzücü bir olaya karışmak istemiyorsanız lütfen aşağıda sizlerle paylaşacağımız uyarıları dikkate alın ve yola çıkacaklarla paylaşın.
Lastiklere zarar veriyorlar
Otoyollarda ve çevre yollarında pusuya yatan çete elemanları, öncelikle dinlenme tesisleri ve benzin istasyonlarında kurbanlarını arıyorlar. Tenha biryerde duran bir araç gördüklerinde lastiklerine zarar verip işe koyuluyorlar. Aracın camı kırılıyor ve yolcuların değerli eşyaları çalınıyor. Bunun yanı sıra size “Yol sorma” bahanesi ile de yaklaşabiliyorlar. Siz öndekiyle konuşurken ve yolu anlatırken arkadan yaklaşan kişi aracınızı soyuyor.
Durmak tehlikeli olabilir
Son dönemde yaşanan bir başka olay ise aracınız hareket halindeyken size çarpmaları. Arkadan veya yandan hafifçe aracınıza çarpıyorlar. Siz durup kaza ile ile ilgili işlem yaptırmak istediğinizde ise silah veya bıçak zoruyla soyuyorlar. Bu yöntem özellikle otoyol dışındaki yollarda gerçekleşiyor. Sılayolu deneyimi olmayan ve yanlış yollara sapan sürücülerin çok dikkatli olması gerekiyor. Kestirme yoldan gideceğim derken bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalmayın. Eğer kalırsanız yapacağınız en güvenli şey durmadan kaçmaktır. Aracınıza çarpsalar bile eğer tenha bir bölgedeyseniz durmayın ve yola devam edin. Çarpan aracın plakasını almaya çalışın ve en yakın yerleşim yerindeki karakola gidin. Ancak burada güvenlik güçlerine başvurun.
İlginizi çekebilir: Sılayolu’ndaki tehlikeler nasıl anlaşılır?
Geçtiğimiz haftalarda yaşanan olaylarda bazı gurbetçi ailelere silah gösterildiği durunlar oldu. Bu tür bilgiler farklı Sılayolu gruplarında yer aldı. Bu sebeple çok dikkatli olmak gerekiyor.
(A)
YASAL UYARI
Haberlerimizi izinsiz kullananlara duyurudur: Turizmavrupa.net sitesinde yayınlanan haberleri bizden izin almadan kendi sitelerinde kullanan veya Youtube video kanallarında okuyanlar bir süredir kayıt altına alınıyor. İster yurtdışında olsun, ister Türkiye’de fark etmiyor. Yapılan suçtur. Bunun yasal takibi yapılacaktır. Emek hırsızlığına kesinlikle izin verilmeyecektir. Saygıyla duyurulur