Başbakan Binali Yıldırım, Almanya temasları sırasında yıllardır büyük sorunlar yaşanan önemli bir konuya değinerek, Türkiye’ye cep telefonu götüreceklere müjdeli haberi verdi.
Geçtiğimiz günlerde farklı şehirlerde Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızla buluşan Başbakan Binali Yıldırım, yakın zamanda yapılacak olan bazı yeni düzenlemelerden bahsetti. Yurtdışında yaşayanların en büyük sıkıntılarından biri Türkiye’ye gittiklerinde cep telefonlarını sadece sınırlı bir süre kulanabilmeleri. Şuanki uygulamaya göre kişi telefonunu sadece 120 gün kullanabiliyor. Bu süre geçtikten sonra telefon kapanıyor. Bunun olmaması için cep telefonun kayıt edilmesi gerekiyor.
Rahatça kullanabileceksiniz
AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Oberhausen Arena’da düzenlenen “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” etkinliğinde konuşan Yıldırım “Bir yandan ülkemizi kalkındırırken, bir yandan da sizlerin beklentilerini, taleplerini gözardı etmedik, gereğini yaptık. Biliyorsunuz, pasaport harçları çok yüksekti, ‘indirin’ dediniz, indirdik mi? Önceden 5 kişilik bir ailenin pasaporta harcadığı para, neredeyse bir servetti. Dövizle askerlik bedelini altı kat indirdik mi? Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye’deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Türkiye’ye getirdiğiniz arabalarınızın iki yıl süreyle Türkiye’de kalmasının önünü açtık mı? Artık telefonlarınızı Türkiye’de rahatça kullanabileceksiniz” dedi.
Üniversite katkı payını devlet ödüyor
Yurt dışında yaşayan gençleri Türkiye’ye getirdiklerini, getirmeye devam edeceklerini bildiren Yıldırım, yurt dışında, eğitim alanında yapılan her türlü projeye destek verdiklerini, çift dilli anaokul projelerini önemsediklerini kaydetti. “Almancayı, Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz, Türkçeyi de aynı şekilde muhafaza edeceksiniz” diyen Yıldırım, yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrencilerin, üniversite katkı paylarını artık devletin ödediğini belirtti.
Mahkeme kararları tanınacak
Yapılan çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığını, birçok projenin hayata geçirileceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu: “Biliyorsunuz, burada mahkeme oluyor, aranızda anlaşmazlıklar oluyor. Alınan bu mahkeme kararlarının Türkiye’de geçerli olmasında engeller var. Tenfiz edilmesi lazım. Mahkemeyi kazandığınız halde, sonuçlandığı halde bir türlü sonu gelmeyen tekrar belirsiz bir yola giriyorsunuz. İşte bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye’de geçerli olacak, bu çile de sona erecek. Hayırlı, uğurlu olsun.
Özel kontenjan oluşturacağız
Çocuklarımızı, yükseköğretim boyunca burs ve kredi imkanlarından çok daha fazla yararlandıracağız. Bunun için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Türkiye’de yükseköğrenim görmek, üniversite okumak isteyen gençlerimize yönelik özel, size has kontenjanlar oluşturacağız. Üniversiteler bünyesinde Türk Diasporası Araştırma Enstitülerinin kurulmasını sağlayacağız. Yurt dışında yapılan her türlü Türkçe yayını sonuna kadar destekleyeceğiz. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Türkçeyi ana dili gibi konuşan gazeteciler olarak yetişecekler, ayrıca yaşadıkları ülkenin dilini de en az onlar kadar güzel konuşan gençlerimiz yetişecek.”
Yıldırım ayrıca Münih’teki bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında da bir araya geldi.
Herseyden Önemli borclanmakla Emekli olanlar Avrupada 1. ikameti olmasina ragmen aldiklari Emekli maaslari ile gecimlerini saglayamadigi gibi.. Emekli maasi 425,00 avroyu gecince Almanyada aile saglik sigortasindan faydalanamiyor. Ve böylece saglik sigortasina ayda 140,00 avro ödemek mecburunda kalmakta.. Yurtici Emekliler calisma hakki varken,, Ve Almanyada ki Emekliler de EK maas kazanma haklari varken.. Bu Türkler ne sosyal yardimdan nede Calisma haklari var.. HUKUKEN bunun neresi adil, sosyal Sayin Basbakandan bilmek isteri,,. Saygilar..