Türkiye’nin turizm sektörü, Güneydoğu’nun göz bebeği Şanlıurfa ile Mardin illerini turizmde birer cazibe merkezi haline dönüştürmek üzere bir araya geliyor.
Güneydoğu’nun artık turizmle anılacağını belirten Bakan Numan Kurtulmuş, turizm haftası arifesinde düzenleyeceklerine vurgu yaptığı çalıştay öncesi bir açıklama yaparak, bölgenin artık turizm potansiyelleri, kadim medeniyetleri, eşsiz kültürel ve tarihi miraslarıyla öne çıkması için hükumet ve Bakanlık olarak yoğun gayret sarf ettiklerini dile getirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Güneydoğu illerimizin artık terörle değil, turizm potansiyelleri, kadim medeniyetleri, eşsiz kültürel ve tarihi miraslarıyla anılması için hükumetimiz ve Bakanlığımız yoğun gayret sarf ediyor.”
“Terör baskısı altında ezilen Güneydoğu’muzda, huzuru tesis etmek üzere, şer odaklarının ittifaklarına karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadelemizi artık turizmle taçlandırıyor ve yol haritamızı belirlemek üzere sektörümüzle birlikte Şanlıurfa’da bir turizm çalıştayı düzenliyoruz.”
“Büyük medeniyet geçmişleriyle Türkiye’nin adeta göz bebeği olan Şanlıurfa ve Mardin illerimizin turizmden aldığı payı artırmak üzere, turizm haftası arifesinde gerçekleştireceğimiz çalıştayda, bu illerimizin hem turizm hem de kültür potansiyellerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı planlayacağız.”
Kültür ve Turizm Bakanlığının, sektörün öncü isimleriyle Şanlıurfa Nevali Otel’de gerçekleştireceği turizm buluşmasında bir yol haritası belirlenecek.
Türkiye turizminin dört mevsime yayılması, turizm ürününün çeşitlendirilmesi, bölgesel ve yerel olarak turizm imajı oluşturulması hedefleriyle düzenleyecekleri çalıştayın, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki mevcut turizm potansiyelinin sürdürülebilirlik perspektifi içerisinde ele alınmasını sağlayacağını kaydeden Bakan Numan Kurtulmuş, ilerleyen süreçlerde, kültür ve turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmaların da bu çalıştayda planlanacağını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının, turizm sektörünün öncü kuruluşları TÜROB, TÜRSAB, TÜROFED, TUREB ve TYD ile birlikte gerçekleştireceği turizm buluşması il protokollerinin de katılımıyla 13 Nisan’da düzenlenecek.
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa