Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: Türkiye’de birçok kent arası ulaşım süresi azalıyor
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
Avrupa’da mı komşuluk daha iyi, Türkiye’de mi?
Aktuel Haberler Genel Gündem Önerilen Türkiye
Türkiye’deki evinize mutlaka alarm ve kamera taktırın!
Aktuel Haberler Gündem Önerilen Turizm Türkiye
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!
Genel Gündem Memleketim Önerilen Türkiye
kimlik ve pasaport
Almanya’da vatandaşlıkta rekor artış: Türkler de listede!
Aktuel Haberler Avrupa Genel Gündem Önerilen
çalışma
Çalışma şartlarınız nasıl? Kaç saat çalışıyorsunuz?
Aktuel Haberler Avrupa Dünya Ekonomi Genel Gündem Önerilen Sigorta Türkiye Yaşam
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Memleketim > Türkiye’de birçok kent arası ulaşım süresi azalıyor
Memleketim

Türkiye’de birçok kent arası ulaşım süresi azalıyor

Turizmavrupa
Son güncelleme: 22 Ekim 2019 - 09:02
Yazar Turizmavrupa 6 sene önce Yorum Yapın
Paylaş
4 DK Okuma Süresi
Türkiye
Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Türkiye genelinde şehirler arasındaki mesafeleri kısaltmak ve insan hayatını kolaylaştırmak amacıyla bin 889 kilometre yüksek hızlı tren (YHT), bin 786 kilometre hızlı tren (HT) ve 429 kilometre konvansiyonel olmak üzere toplam 4 bin 104 kilometre yeni demiryolu yapım çalışmalarının devam ettiğini, 152 kilometrelik hızlı tren hattının yapımının da ihale aşamasında olduğunu bildirdi. Turhan devam eden demiryolu projeleri hakkında bilgi verdi.

Turhan, 405 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi’nin altyapı çalışmalarında yüzde 95 fiziksel ilerleme sağlandığını aktararak, “Ankara-Sivas hattının Yerköy-Yıldızeli kesiminde bu yılın sonunda test sürüşlerine başlanması ve 2020’nin ikinci çeyreğinde işletmeciliğe geçilmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Sivas hattında 12 saat olan seyahat süresi YHT ile 2 saat olacak.” dedi.

“Halkalı-Kapıkule HT Projesi 2024’te tamamlanacak”

Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolu hattının Pekin’den Londra’ya kesintisiz demiryolu projesinin en önemli halkasını oluşturduğuna dikkati çeken Turhan, hızlı treni Avrupa ile buluşturacak 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule HT hattında yapılacak 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin öz kaynak, kredi ve İPA kapsamında yapımı için temelin 25 Eylül’de atıldığını hatırlattı. Bu kapsamda, Edirne-Havsa’dan başlayan hattın yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Turhan, 76 kilometrelik Halkalı-Çerkezköy kesiminde ise ihaleye çıkılması için çalışmaların sürdüğünü, projenin 2024’te tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

“Konya-Karaman hattı 40 dakikaya düşecek”

Bakan Turhan, Konya, Karaman ve Kayseri’den gelen yüklerin Mersin Limanı’na daha hızlı aktarılmasını sağlamak amacıyla planlanan Konya-Karaman-Mersin-Adana HT Projesi’nin, bölgedeki yolcu taşımacılığının geliştirilmesine de katkı sağlayacağını bildirdi.

Uzunluğu 423 kilometre olan projenin 102 kilometrelik Konya-Karaman kesimindeki altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemelerinin tamamlanarak elektrikli olarak işletmeye alındığı bilgisini veren Turhan, “Bu hatta 2020’de sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanarak, saatte 200 kilometre hızla gidecek HT işletmeciliğine geçilmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla Konya-Karaman hattındaki seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya düşecek.” diye konuştu.

Konya-Karaman hattının devamı niteliğindeki 245 kilometrelik Karaman-Niğde (Ulukışla)-Mersin (Yenice) etabının Karaman-Ulukışla kesiminde inşaat çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Turhan, projenin 2022’de tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Turhan, 110 kilometrelik Ulukışla-Yenice kesiminde proje çalışmalarının tamamlandığını, Adana-Mersin hattındaki mevcut çift hattın 4 hatlı hale getirilmesi amacıyla başlatılan 3’üncü ve 4’üncü hat yapımında da altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Bakan Turhan, mevcut demiryolunu Çukurova Havalimanı ile bağlayacak projenin yapımı için ihale hazırlık çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.

“Adana-Gaziantep hattı 1 saat 30 dakika olacak”

Uzunluğu 236 kilometre olan Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi’nde yapım çalışmalarının sürdüğünü aktaran Turhan, “2023 yılında tamamlanması planlanan projeyle Adana ve Gaziantep arası seyahat süresi 5 saat 23 dakikadan 1 saat 30 dakikaya düşecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Doğu-batı koridorunun devamı niteliğindeki 242 kilometrelik Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu Projesi’nde yapımın Sivas-Zara ve Zara-Erzincan olmak üzere iki kesim halinde sürdürüldüğü bilgisini veren Turhan, 74 kilometrelik Sivas-Zara hattında yapım çalışmalarının devam ettiğini, 168 kilometrelik Zara-Erzincan kesiminde ise ihale hazırlık sürecinde bulunulduğunu anlattı.

Turhan, Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu Hattı tamamlandığında Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi’ne bağlantı sağlanacağını ifade ederek, böylece tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılacağını söyledi.

Yerköy-Kayseri YHT Projesi’nde 142 kilometrelik hattın yapım ihalesine bu yıl sonuna kadar finansman teminine göre çıkılacağını ifade eden Turhan, projenin 2025’te tamamlanmasının amaçlandığını dile getirdi.

“Bursa-İstanbul hattı 2 saat 15 dakika olacak”

Bursa-Bilecik (Osmaneli) hattındaki 106 kilometrelik Bursa-Bilecek HT Projesi’nde, Bursa-Gölbaşı-Yenişehir kesiminde altyapı yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Turhan, şöyle konuştu:

“Yenişehir-Osmaneli kesiminde altyapı işleri ile Bursa-Osmaneli hattındaki üstyapı ve elektrifikasyon-sinyalizasyon-telekomünikasyon (EST) sistemi yapımı için ihale hazırlıkları devam ediyor. Bütçe imkanları dahilinde bu yıl sonuna kadar ihale süreçlerinin tamamlanarak Bursa-Yenişehir kesiminde 2022’de test sürüşlerine başlanması ve 2023’te projenin tamamlanması hedefleniyor. Bursa-Osmaneli HT Projesi tamamlandığında hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul hattında ulaşım yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak.”

(G.Ş)

Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa

Yeni Haberler

Aktuel HaberlerGündemÖnerilenTurizmTürkiye

Türkiye’deki evinize mutlaka alarm ve kamera taktırın!

Yazar EEA 2 ay önce
GenelGündemMemleketimÖnerilenTürkiye

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!

Yazar EEA 2 ay önce
kimlik ve pasaport
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemÖnerilen

Almanya’da vatandaşlıkta rekor artış: Türkler de listede!

Yazar EEA 2 ay önce
çalışma
Aktuel HaberlerAvrupaDünyaEkonomiGenelGündemÖnerilenSigortaTürkiyeYaşam

Çalışma şartlarınız nasıl? Kaç saat çalışıyorsunuz?

Yazar EEA 2 ay önce
asker
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemÖnerilenYaşam

Almanya’da zorunlu askerlik tartışması: Bedeli gençlerin omzunda!

Yazar EEA 2 ay önce
Aktuel HaberlerAvrupaEkonomiGenelGündemÖnerilen

Almanya’da PayPal depremi: Ödemeler durduruldu!

Yazar EEA 2 ay önce
Etiketler: adana, bursa, gaziantep, İstanbul, manset, proje, tren, Türkiye, ulaşım, yeni, yht
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı World World Winners Cup heyecanı Alanya’da başladı
Sonraki yazı Almanya Almanya’dan gelen turizmcilere Mersin tanıtıldı
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Datenschutzerklärung & Gizlilik
  • Impressum & Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?