Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin ulaşımına yeni bir vizyon katacak olan Mersin Metrosu’nun Tanıtım Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Kocamaz “Akdeniz’in incisi kentimizi metro ile buluşturacağız, ulaşımda çığır açacağız dedik. İstedik ki, Mersinimizin ulaşımına en yüksek teknolojiyi getirelim. Bu kapsamda sizler için en iyisini düşünerek ciddi bir çalışma sürecine girdik. Bu değerli proje için ülkemizin uzman proje firması ile çalıştık. Aynı zamanda kentimizden çıkmış, Mersinli bir firma olan Prota Mühendislik ile belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz teknik ekibimiz ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin deneyimli hocaları ile el ele vererek, Mersin için imkânsız denileni başardık. 8 ayda 19 km uzunluğunda, 15 istasyonlu, tamamı yeraltından geçecek olan metromuzun ilk hattını tasarladık ve Ulaştırma Bakanlığımızdan onayımızı aldık” şeklinde konuştu.
İnşaatına 2019 yılında başlanacak olan Metro 1. Hat ile ilk olarak kentin doğu-batı yönlü ana trafiğinde halka hizmet sunulacak.
10 yıl içinde hayata geçirilmesi planlanan 2. Hattın, Pozcu ile Üniversite arasında 10,5 km uzunlukta ve 8 istasyondan oluşan hafif raylı kategorisinde ve yüzeyden seyredecek şekilde yapılması hedefleniyor. 2023 yılında halkın hizmetine sunulması düşünülen 2. Hattın maliyeti, bugünün para değeriyle 400 milyon TL yatırım gerektiriyor.
Tren Garı, Şehir Hastanesi ve Otogarı yeraltından bağlayacak şekilde planlanan 12 km uzunlukta ve 12 istasyondan oluşan 3. Hatın, 2024 yılında hizmete açılması düşünülüyor.
4.Hat ise Tren Garı ve Millet Bahçesi arasında 5,5 km ve 6 istasyondan oluşacak. Sahilden gidecek olan tramvay projesinin 2025 yılına kadar halkın hizmetine sunulması düşünülüyor.
Otogar ile Pozcu’yu bağlayacak, 8 km uzunlukta ve 8 istasyondan oluşan 5. Hat, kısmen yeraltında olacak. Projenin 2027 yılında Mersin’e kazandırılması hedefleniyor.
Liman ile Pozcu’yu kuzeyden bağlayacak, 11 km ve 12 istasyondan oluşan 6. Hattın, tamamı yeraltından geçecek. Bu hattın 2029’da tamamlanarak Mersinlilerin hizmetine sunulması planlanıyor.
(G.Ş)
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa