Türkiye’de 65 yaş üstü vatandaşlar 50 gün sonra ilk kez sokağa çıktı
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında yüksek risk grubunda bulunan 65 yaş üstündekiler haftalar sonra ilk kez bu pazar sokağa çıkabildi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kısıtlı izin uygulamasında maske kullanımı ve sosyal mesafeye dikkat eden 65 yaş üstü vatandaşlara teşekkür etti.
Koronavirüse karşı risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için 21 Mart’tan bu yana uygulanan “İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanmasına” 10 Mayıs Pazar günü 4 saatliğine ara verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta başında açıkladığı Türkiye’nin kademeli normalleşme planı kapsamında, her pazar saat 11.00 – 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma izni verilen 65 yaş üstü vatandaşlar, 10 Mayıs Anneler Günü’nde dışarı çıkabildi.
“Sizi hep böyle görmek istiyoruz”
Sosyal medyadan 65 yaş üstündekilere hitaben bir videolu mesaj yayınlayan Sağlık Bakanı Koca, hem 10 Mayıs Anneler Günü’nü kutladı, hem de teşekkür etti: “Büyüğümüz hanımefendiler, beyefendiler, bugün, günlerdir özlem duydukları parklarda, sokaklardaydı. Bugün, dışarıda son günlerin en mutlu anları yaşandı. Kendilerine sabırları için teşekkür ediyorum. Hanımefendilerin Anneler Gününü kutluyorum. Sizi hep böyle iyi görmek istiyoruz.” ded
Büyüğümüz hanımefendiler, beyefendiler, bugün, günlerdir özlem duydukları parklarda, sokaklardaydı. Bugün, dışarıda son günlerin en mutlu anları yaşandı. Kendilerine sabırları için teşekkür ediyorum. Hanımefendilerin Anneler Gününü kutluyorum. Sizi hep böyle iyi görmek istiyoruz. pic.twitter.com/yc2ya1YtIR
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) May 10, 2020
Bakan Koca’nın paylaştığı videodaki mesajı ise şöyle: “Kıymetli büyüklerim. Bugün dört saatliğine bile olsa dışarıya çıkabilmiş olmanız bizleri çok mutlu etti. Bir bu kadar mutlu edici olansa evinize yine sağlıklı bir şekilde dönecek olmanızdır. Sokaklar, parklar, caddeler bugün sadece sizin. Virüs ülkemize girdikten sonra sağlığını gözetmekte en ısrarcı olduğumuz siz büyüklerimizsiniz. Sizden istirham ettik, evde bunca gün geçirdiniz. Minnettarım. Bugün Anneler Günü. Evlat sahibi olmuş, evlat yetiştirmiş, çevresindeki çocuklara kendi evladı gibi davranmış bütün hanımefendilerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Her çocukla yeni umutlar kazanan dünya, güzelliklerini annelere borçludur. Değerli büyüklerim, sizi riskten koruyacak tedbirleri almak bizim görevimiz. Size düşen bir görev olmaz olur mu? Gençlere nasihat. En içten saygı ve selamlarımı sunuyorum.”
(BY)
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa