Muratpaşa Belediyesi’nin yapımını tamamladığı ve Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan Kültür Merkezi, 26 Ekim Cuma, saat 16.00’da törenle açılıyor. Türkan Şoray’ın da katılacağı açılışta ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmi gösterilecek, Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Türkiyem’ eserini sahneleyecek.
Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin, estetiğin, inceliğin, kültür ve sanatın merkezi olmasının dışında, Antalyalıları buluşturan bir mekan olacağını vurgulayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:
“Gerek tercih ettiğimiz mimari tarz, gerekse de yapının önünde yer alan rekreasyon alanıyla Kültür Merkezi, bir sahne ve gösteri sanatları merkezi olmanın ötesinde kamusal buluşma mekanına dönüşmesi ayrıca önemliydi. Kültür merkezimizi, gece–gündüz, yaz–kış gibi her zaman diliminde komşularımızın faydalanmasını sağlamak üzere planladık. Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray’ın da katılacağı törenle, 26 Ekim Cuma günü hizmete açacağız. Açılış törenimize bütün komşularımızı bekliyoruz.”
Antalya Film Festivali’nin ilk kez düzenlendiği 1964 yılında, ‘Acı Hayat’ filmiyle festivalin ilk ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanan sanatçı olması nedeniyle Türkan Şoray adı verilen merkezde, asansörlü orkestra çukuru olan 677 adet koltuk kapasiteli çok amaçlı salon, 5 atölye, etkinlik amfisi, restoran ve sanat sokağı bulunuyor. Büyük bölümü yeraltında olan merkezde ayrıca otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terası da yer alıyor.
(B.A)
Kaynak:www.muratpasa-bld.gov.tr
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa