Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: TCG ANADOLU hizmete alındı
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
bebek
Fransa’da yeni doğan bebeklere ücretsiz SMA testi yapılacak!
Aktuel Haberler Avrupa Dünya Genel Gündem Önerilen Sağlık Sağlık Tıbbi Tedaviler Yaşam
pasaport çöpe atıldı
47 İsrailli turistin pasaportları çöpe atıldı!
Aktuel Haberler Avrupa Dünya Genel Gündem Önerilen Seyahat
Almanya’da sosyal yardım alan kişi Türkiye’de sunucu çıktı!
Aktuel Haberler Avrupa Döviz Ekonomi Genel Gündem Önerilen Yaşam
Hollanda’da faaliyet gösteren para transfer firması MoneyTransfer battı!
Aktuel Haberler Döviz Ekonomi Önerilen Yaşam
Avrupa Birliği’nde bir ilk: Hız limiti 150 km/s’ye çıkarılıyor.
Aktuel Haberler Avrupa Genel Gündem Önerilen Seyahat Turizm
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Aktuel Haberler > TCG ANADOLU hizmete alındı
Aktuel Haberler

TCG ANADOLU hizmete alındı

Turizmavrupa
Son güncelleme: 17 Nisan 2023 - 11:15
Yazar Turizmavrupa 2 sene önce Yorum Yapın
Paylaş
5 DK Okuma Süresi
TCG ANADOLU
Paylaş

Türkiye’nin ilk Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG ANADOLU düzenlenen törenle hizmete alındı. Düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Atilla Gülan ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin katılımlarıyla gerçekleşti.

Törende konuşma yapan Akar, ““Rusya-Ukrayna arasındaki savaş başta olmak üzere dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeler ile bulunduğumuz coğrafya, kritik ürün ve hizmetlerin yerli sanayimiz tarafından ve millî kaynaklarla karşılanmasının ne kadar stratejik önemi haiz, hatta vazgeçilmez olduğunu ortaya koymaktadır. Bu açıdan yerli ve millî savunma sanayimizi geliştirmek bizler için millî istikbal mücadelesidir,” diye konuştu.

Dünyanın ilk SİHA gemisi

Türk Deniz Kuvvetleri’nin yeni amiral gemisinin kabiliyetleri hakkında bilgiler de veren Akar, “Yüksek teknoloji ürünü sistemlerle teçhiz edilmiş TCG ANADOLU, sahip olduğu kapasite ve nitelikli özellikleriyle Deniz Kuvvetlerimizin amiral gemisi, donanmamızın göz bebeği olacak, şanlı ordumuzun ve bahriyemizin gücüne güç katacaktır. Taşıyacağı TB-3 Bayraktar İHA’ları ve Zırhlı Amfibi Hücum Araçları ile emsallerine göre farklı ve çığır açan bir konsepte sahip TCG ANADOLU, yerli ve millî savunma sanayimizin üretim kapasitesi ve yeteneğinin ulaştığı seviyeyi de en açık şekilde ortaya koymaktadır,” dedi.

İlginizi çekebilir: Dövizle askerlik bedeline zam geldi

Geçmişte piyade tüfeğini dahi yurt dışından tedarik ederken artık piyade tüfeklerini, tüm hafif silahlarını, ÇNRA’ları, Fırtına obüslerini, İHA/SİHA/TİHA’larını, atak helikopterlerini, savaş gemilerini, millî deniz topunu, akıllı hassas mühimmat ve füzelerini tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelindiğine vurgu yapan Akar, “Çatlasalar da patlasalar da inşallah uçağımızı da tankımızı da yapacağız, Kızılelma’yı da uçuracağız. Artık cin şişeden çıktı. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyada çok az sayıda ordunun elde edebileceği yüksek teknolojinin sağladığı avantajlara ve operasyonel üstünlüğe sahiptir,” ifadelerini kullandı.

“Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur”

Yaklaşık bin yıllık köklü bir geçmişe sahip Türk Deniz Kuvvetlerinin bulunduğu coğrafyada daima caydırıcı ve güçlü olmak mecburiyetinde olduğunu ifade eden Oramiral Tatlıoğlu ise, Kaptanıderya Barbaros Hayreddin Paşa’nın “Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur,” sözünü hatırlattı.

“Kara ülkesinin sınırlarının savunulması” olarak tanımlanan klasik güvenlik anlayışının bu yüzyılda yerini “güvenliğin ülke sınırlarının ötesinde sağlanması” anlayışına bıraktığına dikkat çeken Oramiral Tatlıoğlu, “21’inci yüzyılda stratejik rotasını ‘anavatandan açık denizlere doğru’ olarak belirleyen Türk Deniz Kuvvetlerinin vazifesi Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini denizlerden gelebilecek risk ve tehditlerden korumak, etki ve ilgi alanlarında ülkenin ve vatandaşlarının hak ve menfaatlerini savunmak maksadıyla deniz kuvveti geliştirmek, idame etmek ve kullanmaktır. TCG ANADOLU gemimiz, ülkemizin her geçen gün genişleyen etki ve ilgi alanlarında Deniz Kuvvetlerimize tevdi edilen vazifenin yerine getirilmesi için ihtiyaç duyulan kritik bir yetenektir. Türkiye Cumhuriyeti, TCG ANADOLU’nun sahip olduğu yeteneklerle denizden hava harekâtı ve güç aktarım yapabilen sınırlı sayıda ülkeler arasına dâhil olmuştur,” diye konuştu.

Geminin gerçekleştireceği görevlere de değinen Oramiral Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

“TCG ANADOLU; barış durumunda ağırlıklı olarak millî ve uluslararası tatbikat ve eğitimler, sancak ve varlık gösterme, caydırıcılık, arama kurtarma, insani yardım harekâtı ile afet ve acil durum faaliyetlerinde görevlendirilecektir. Kriz ve harp durumlarında görevleri ise amfibi harekât, hava harekâtı, güç aktarımı, tahliye harekâtı, denizde denetim harekâtı, komuta kontrol gemisi görevleri ve üzerinde konuşlandıracağı hava vasıtalarının yetenekleri nispetinde su üstü harbî, hava savunma harbî, elektronik harp ve denizaltı savunma harbîdir.”

Eğitimlere başladı

Hizmete alınan TCG ANADOLU resmi olarak eğitimlere de başladı. Millî Savunma Bakanlığı’nın resmi twitter hesabından Marmara Denizi’ de yürütülen eğitim çalışmaları paylaşıldı. Gurur başlığıyla yapılan paylaşımda, “TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Gemimiz, 2 adet F-16 uçağının iştiraki ile Marmara Denizinde eğitimler icra etti,” ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1647564814082797569?s=20

TCG ANADOLU’nun özellikleri

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu konuşması sırasında TCG ANADOLU’nun özelliklerine ilişkin de bilgi verdi. Buna göre, TCG ANADOLU’da 9 bin 200 metrekare kara ve hava araçları park alanı bulunuyor.

Hava aracı taşıma yeteneği kapsamında icra edilecek harekâta bağlı olarak 12 insanlı veya insansız muharip uçak, farklı tipte 21 helikopter ve SİHA’lar konuşlandırabilecek TCG ANADOLU, kara aracı olarak 13 tank, 27 amfibi hücum aracı, 6 zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı, 33 muhtelif araç, 15 römork, geminin hafif ve ağır araç güvertesinde taşınabilecek.

Havuz güvertesinde 4 mekanize çıkarma gemisi ve 2 personel çıkarma botu bulunan gemi, 400 personeline ilave olarak toplamda 1400 personel kapasitesine sahip. TCG ANADOLU söz konusu personeli sahile bağlı olmadan 90 gün boyunca destekleme imkânını da taşıyor.

(BD)

Türkiye’ye indirimli uçak biletlerinden ve en yeni Sılayolu bilgilerinden haberdar olmak için:
1) Facebook’daki paylaşımlarımızda sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayın.
2) En alttaki “Turizmavrupa’yı favorilerime ekle” kısmını seçin
facebook

Yeni Haberler

pasaport çöpe atıldı
Aktuel HaberlerAvrupaDünyaGenelGündemÖnerilenSeyahat

47 İsrailli turistin pasaportları çöpe atıldı!

Yazar EEA 10 saat önce
Aktuel HaberlerAvrupaDövizEkonomiGenelGündemÖnerilenYaşam

Almanya’da sosyal yardım alan kişi Türkiye’de sunucu çıktı!

Yazar EEA 22 saat önce
Aktuel HaberlerDövizEkonomiÖnerilenYaşam

Hollanda’da faaliyet gösteren para transfer firması MoneyTransfer battı!

Yazar EEA 1 gün önce
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemÖnerilenSeyahatTurizm

Avrupa Birliği’nde bir ilk: Hız limiti 150 km/s’ye çıkarılıyor.

Yazar EEA 1 gün önce
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemGüzergah BilgileriÖnemli BilgilerOtomobilSılayoluSılayolu haberleriTurizm

Sılayolunda mola yerlerinde yoğunluk hat safhada!

Yazar EEA 2 gün önce
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGümrükGündemGüzergah BilgileriHaberlerÖnemli BilgilerÖnerilenOtomobilSeyahatSılayoluSılayolu haberleriTurizmTurizmTürkiye

Sılayolunda en fazla ne kadar yakıt masrafı yaptınız?

Yazar EEA 2 gün önce
Etiketler: Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi, DzKK, Hulusi Akar, İHA, MSB, SİHA, TCG ANADOLU, TSK
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Gurbetçi, memleketine 500 adet meyve ağacı dikti Gurbetçiden memleketine yatırım
Sonraki yazı ramazan oruç süreleri 20223’teki en uzun ve kısa oruç süreleri
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
pasaport çöpe atıldı
Aktuel HaberlerAvrupaDünyaGenelGündemÖnerilenSeyahat

47 İsrailli turistin pasaportları çöpe atıldı!

EEA Yazar EEA 10 saat önce
Sılayolu uyarısı: Romanya rotasında trafik var!
Kapıkule çevresindeki “Hediyelik eşyalara” dikkat
Avrupa Birliği’nde bir ilk: Hız limiti 150 km/s’ye çıkarılıyor.
Sılayolunda mola yerlerinde yoğunluk hat safhada!
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Datenschutzerklärung & Gizlilik
  • Impressum & Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?