Tatil yapılan otelde bazı müşterilerin sabah erken kalkıp havuz başındaki şezlongları havluyla işgal etmesi sık sık tartışmalara neden oluyor. Peki bu tartışmada sizce kim haklı?
Bir çoğumuzun başına gelmiştir: Tatil yaptığınız otelde sabah kalkıyorsunuz, kahvaltıdan sonra havuz başına veya deniz kenarına gidiyorsunuz ancak boş bir şezlong bulmak imkansız. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen hepsi dolu. Üstelik üzerinde yatan bile yok, sadece başkasına ait bir havlu var. Son yıllarda sinir bozan bir gelenek haline gelen havluyla yer kapma yarışı nedeniyle sık sık tartışmalar yaşanıyor. Yer bulamayacağını düşünenler sabah 5-6 gibi uyanıp şezlongun üzerine havlusunu bırakıp ardından tekrar uyuyorlar. Bunu yapmayan ise boşta kalıyor.
Tatil uzmanları ne diyor?
Peki bu konuyla ilgili genel bir uygulama var mı? Havluyu şezlongun üzerine koymak, o şezlongun gün boyu size ait olduğunu mu gösteriyor?
Sorunun cevabı: Hayır! Seyahat uzmanları, böyle bir kural olmadığını, havluyla yer tutmanın haksızlık olduğunu belirtiyorlar. Yani siz havluyu kaldırıp kenara koysanız bile havlunun sahibi size bir şey diyemez, sizi kimseye şikayet edemez. Zaten otellerin çoğunda da bu uygulamanın hatalı olduğuna dikkat çekiliyor. Bazı oteller geceden konulan havluları sabah saatlerinde tekrar topluyor. Hatta havlu koymayı yasaklayan oteller bile var.