Gurbetçiler en büyük sıkıntıyı Türkiye’deki kanunlar ve uygulamalar nedeniyle çekiyorlar. Son yıllarda en çok karşımıza çıkan sorun “185 uygulaması”. Yani hem araç, hem de kişi son 12 ayda en az 185 gün yurtdışında kalmış olması gerekiyor. Aksi taktirde uzun süre Türkiye’de kalamıyor. Normalde emeklilerin 4 yıla kadar Türkiye’de kalma şansı var. Ancak araçlarından dolayı bunu yapamıyorlar.
“Aracın 185 gün yurtdışında kalması gerekiyormuş.”
İlginizi çekebilir: THY uçağı Berlin’e olaylı indi
Bir Turizmavrupa takipçisi şunları yazmış: “Ben aracımı iki sene Türkiye’de bıraktım. TÜV için (araç trafik muayenesi) mecburen Almanya’ya götürdüm. TÜV’ünü yenileyip tekrar götüremiyorum. Aracın 185 gün yurtdışında kalması gerekiyormuş. Ben emekliyim. Bu kanunları doğru dürüst çıkarın da insanlar rezil olmasınlar.” (A)
YASAL UYARI
Haberlerimizi izinsiz kullananlara duyurudur: Turizmavrupa.net sitesinde yayınlanan haberleri bizden izin almadan kendi sitelerinde kullanan veya Youtube video kanallarında okuyanlar bir süredir kayıt altına alınıyor. İster yurtdışında olsun, ister Türkiye’de fark etmiyor. Yapılan suçtur. Bunun yasal takibi yapılacaktır. Emek hırsızlığına kesinlikle izin verilmeyecektir. Saygıyla duyurulur