Avrupa’dan Türkiye’ye otomobille seyahat edenler zaman zaman yollarda dolandırıcıların tuzağına düşüp para veya değerli eşyalarından oluyorlar. Geçtiğimiz yıllarda özellikle Sırbistan, Macaristan, Bulgaristan ve Türkiye’de sayısız olay yaşandı. Sılayolu’nda hala bu tuzaklara düşen var mı? Aslında dolandırıcıların kullandığı yöntem hemen hemen hep aynı. Bu olaylar Sılayolu sürücüleri arasında da sık sık konuşuluyor Fakat buna rağmen özellikle ilk kez otomobille yolculuk yapanların oyuna geldiğini görüyoruz.Bu nedenle yolda başınıza gelebilecek tehlikeleri bir kez daha hatırlatmak istedik. Lütfen bu tür durumlarda daha dikkatli olalım ve karayolundan yolculuk yapanları uyaralım:
Sılayolu’nda hala tuzaklar var
Tuzak 1: Yol kenarında aracının arıza yaptığını iddia eden kişiler sizden el kol hareketleri ile durmanızı ve yardım etmenizi istiyorlar. Duranların aracı soyuluyor. Siz kişiyle konuşurken arkadan başka birisi yaklaşıp aracınızdaki değerli eşyaları alıyor.
Tuzak 2: Yine yol kenarında aracının bozulduğunu iddia eden kişiler yanında para olmadığını belirtip sizden borç para istiyor. Paraya karşılık size sahte altın veriyorlar. Siz bunu çok daha sonra fark ediyorsunuz.
Tuzak 3: Siz aracınızla ilerlerken yanınıza bir araç yaklaşıyor. İçindeki kişi size el kol hareketleri ile aracınızda bir arıza olduğunu ve durmanız gerektiğini söylüyor. Duranların aracı soyuluyor.
Tuzak 4: Siz yol kenarında veya bir benzinlikte dinlenirken veya uyurken aracınızın kapısı açılıp değerli eşyalar çalınıyor. Kapı kilitli olsa bile yan cam kırılıyor ve hırsızlar yine hedefine ulaşıyor.
Tuzak 5: Siz bir tesiste durduktan sonra aracınızdan inip kapıyı kilitlemeye çalışıyorsunuz. Siz fark etmeden aracın arkasından birisi gelip kapılardan birini açıyor. Kapı açık olduğu için kilitlenmiyor. Hırsızlar daha sonra siz uzaklaşınca araçtaki eşyaları çalıyorlar.
Tuzak 6: Sizi otoyolda durduran kendilerine polis süsü veren kişiler çeşitli bahanelerle sizden para koparmaya çalışıyorlar.
Tuzak 7: Benzin istasyonunda deposunu dolduran sürücü bir kaç kilometre ilerledikten sonra motor arıza veriyor ve durmak zorunda kalıyorsunuz. Kısa süre sonra yanınızda bir araç durup yardım etmek istiyor. Bu kişilerin amacı sizi soymak.
Tuzak 8: Aracınızın lastiği patlıyor veya başka bir arıza meydana geliyor. Yine size yardıma gelen kişiler, çok yakında bir tamirhane olduğunu söylüyor. Sakın gitmeyin bu bir tuzak olabilir.
Tuzak 9: Aracınız yolda arıza yapıyor. Kısa süre sonra gelen çekici “Bizi ADAC gönderdi” diyerek sizi anlaşmalı olduğu tamirhaneye çekmek istiyor. Sakin gitmeyin ve ADAC’yi arayıp olayı doğrulatın.
Tuzak 10: Siz bir dinlenme tesisinde bekler yanınıza gelen satıcı elindeki değerli takıları veya hediyelik eşyaları uygun fiyata size satmak istiyor. Sakın satın almayın. Çünkü bunlar genellikle değersiz, hatta sağlık açısından tehlikeli ürünler. Örneğin sahte parfüm.
(A)
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa