Sılayolu sürücülerinin merakla beklediği projeden güzel gelişme
Türkiye’nin ulaşım projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 318 metrelik çelik kulelerinin montajı, 16 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yüklenici firmaların temsilcileri katıldı
Sürücüler 1,5 saatlik yolu 6 dakikada geçecekler
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çelik kule montajının tamamlanmasıyla önemli bir aşamanın geride kaldığını söyledi. Köprünün hizmete sunulmasıyla, feribotla 1,5 saat süren boğaz geçişinin 6 dakikada gerçekleşeceğini hatırlatan Erdoğan, vakit ve yakıt tasarrufundan önemli kazanç elde edileceğini sözlerine ekledi.
18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’nun 101 kilometrelik Malkara-Çanakkale Otoyolu kesiminde yer alıyor. Yan açıklıklar ve yaklaşım viyadükleri ile toplam 4,6 kilometre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü; tamamlandığında, 2023 metrelik orta açıklığı ile Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak.
İstanbul’u Çanakkale’ye ve sonrasında Kuzey Ege’ye bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu, Türkiye ekonomisinin en gelişmiş bölgesi olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege Bölgelerindeki limanlar, demiryolu ve hava ulaşım sistemlerinin karayolu projeleri ile entegrasyonunu sağlayacak. Bu bölgelerde ekonomik gelişime, sanayinin ihtiyaç duyduğu dengeli planlama ve yapılanmanın oluşturulmasına imkân sunacak.
Sılayolu sürücülerinin de dört gözle beklediği bu projeyle her yıl karayolundan memleketlerine yolculuk yapan aileler, yeni köprü sayesinde önemli bir avantaj sağlamış olacak. Hem yolculuk daha rahat geçecek, hem de yolculuk süresi kısalacak.
(A)
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa
Merhaba,Bi de bu rahatligin bedelini yazsanizda insanlar hesaplarini yapsalar.Ben hemen söyleyeyim.3 Sene önce söylenen fiyat 15 euro idi. Hesaplanan gelebilecek zamlari bilemem.Ama herkesce bilinen bi sey varsa oda gurbette saati 10 euroya calisan bazi silayolu
yolcularinin ceplerini yakacagidir.Yolunuz hep acik olsun.