Tatili internetten satın almak daha uygun olsa da bir çok kişi dili yandıǧı için yine seyahat acentelerini tercih etmeye başladı.
İnternet üzerinden tatil veya uçak bileti satın almak moda oldu. Son yıllarda sayılar giderek arttı. Çünkü internetteki tur şirketlerinden alışveriş yapmak daha ekonomik ve pratik. Sonuçta internette iyi bir araştırma yapıp fiyatları kıyaslayabilirseniz yüzlerce Euro cebinizde kalabilir. Bu nedenle insanlar hemen yanı başındaki seyahat bürolarına gitmez oldular. Son bir kaç yıl içinde bir çok seyahat acentesi işler kötü gittiǧi için kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.
Ancak son bir yılda trend yine tersine dönmeye başladı. Almanya’da ilk kez seyahat acentesi sayısında artış kaydedildi. Bu 2004’den buyana ilk kez yaşanıyor. Turizm uzmanları, seyahat acentesi sayısının (9829) 100 arttıǧını, önümüzdeki yıl daha da artmasının beklendiǧini açıkladılar.
Nedenine gelince…
Son yıllarda internet üzerinden yapılan „Ucuz alışverişte“ çok sayıda kişinin canı yandı. İnsanlar adeta gözü kapalı, kendilerine herhangi bir bilgi verilmeden tatil yapacakları yeri seçmiş oldular. Böylelikle bir çok kez tatil vaad edildiǧi gibi çıkmadı. Tatilci, karşısında direk muhatap bulamadıǧı için dönüşte kimseye dert yanamadı. Bütün bu kötü deneyimler „Ben tatilimi bundan sonra seyahat bürosundan satın alırım“ denmesine neden oldu.
Uzmanlar, seyahat acentelerinde uçuş, transfer, otel, gezi turları ile ilgili bilgi almanın avantaj olduǧunu ve insanların biraz daha fazla para ödeyerek „kaliteli bir tatile“ önem verdiklerine dikkat çektiler.