„Cep telefonu şarj edilmemiş yolcular uçağa alınmayacak“ desek ne dersiniz? Bu uygulama yakında gerçek olacak. Detaylar haberde..
Uçakla yolculuk yapacakları yakında yine yeni bir güvenlik uygulaması bekliyor. ABD’de şarj edilmemiş cep telefonları, tablet veya bilgisayarlarla uçuşlara müsade edilmeyecek. Nedeni ise güvenlik. Terörle mücadele konusunda sıkı önlemler alınan havacılık sektörüne yine ilginç bir yenilik getiren ABD, yolculardan akıllı cep telefonları, bigisayarlar ve tabletlerinin şarjlarının dolu olmasını isteyeceğini açıkladı.
ABD Ulaşım Güvenlik Dairesi (TSA), gerektiği takdirde yolcuların cep telefonlarının kontrol edileceğini ve cihazlarını çalıştırmalarının isteneceğini duyurdu. Uygulama, yolcuların cihazların içine bomba veya benzeri tehlikeli maddeleri yerleştirmelerini engellemek için yapılıyor.
Güvenlik önlemlerinin sadece bazı ülkelerden gelen uçaklarda uygulanacağı da hatırlatıldı. Ülkeler konusunda bilgi verilmedi.
