Yirmi birinci Rus Medya Kongresi için ülkemize gelen 60 ülkeden 150 gazetecinin Türkiye programında Kayseri de vardı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde kentte ağırlanan dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan gazeteciler kısa süreli programlarına rağmen Kayseri’ye hayran kaldılar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 150 gazeteciye hitaben yaptığı konuşmada Rusya ile Türkiye arasında gelişen ilişkilere vurgu yaparak, Rusya ile Türkiye arasında güvene dayalı bir ilişki kurulduğunu söyledi.
Rus halkını Kayseri’ye davet etti
Rusya ile ülkemiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin her geçen yıl daha da geliştiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri’nin Erciyes gibi bir değeri bulunduğunu, Kapadokya’nın başkenti olduğunu, çok önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahip bulunduğunu vurguladı ve kış döneminde Moskova-Kayseri arasındaki charter seferlerle çok sayıda Rusya vatandaşı ağırladıklarını belirterek, daha fazla misafir ağırlamak için Rus gazetecilerden destek istedi.
(B.A)
Kaynak:www.kayseri.bel.tr
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa