Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: Prens Harry hâkim karşısına çıktı
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
Türkiye
Türkiye’ye Yerleşen İngiliz Şaşkın
Aktuel Haberler Turizm Ülkeler
Avusturya’da trende yolculara Hitler’in konuşması dinletildi
Avusturya’dan Emeklilere Büyük Jest
Önerilen Seyahat Ülkeler
Fiyatlara rağmen mekanlar ağzına kadar dolu
Aktuel Haberler Memleketim Önerilen
sosyal medya
270 BİN EURO KAZANIP DEVLETTEN YARDIM ALDILAR!
Önerilen Ülkeler
MISIR’A GİDECEKLER DİKKAT!
Seyahat Turizm
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Aktuel Haberler > Magazin > Prens Harry hâkim karşısına çıktı
Magazin

Prens Harry hâkim karşısına çıktı

Turizmavrupa
Son güncelleme: 07 Haziran 2023 - 10:42
Yazar Turizmavrupa 3 sene önce Yorum Yapın
Paylaş
4 DK Okuma Süresi
Prens Harry hâkim karşısına çıktı
Paylaş

Prens Harry, İngiltere Kraliyet ailesinde 130 yıl sonra bir ilke imza atarak, Daily Mirror, Sunday Mirror ve Sunday People’ın yayıncısı Mirror Group Newspapers’a (MGN) açtığı dava kapsamında tanık sıfatıyla hakim karşısına çıktı. Harry, ifadesinde bazı gazetecilere ve editörlere seslenerek, “Daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?” dedi.

İngiltere Kraliyet ailesinde 130 yıl sonra bir ilke imza atan Prens Harry, telefon dinleme ve yasa dışı yollarla özel bilgi toplama suçlamasıyla Daily Mirror, Sunday Mirror ve Sunday People’ın yayıncısı Mirror Group Newspapers’a (MGN) açtığı tazminat davası kapsamında tanık sıfatıyla hakim karşısına çıktı. İngiliz tahtının beşinci varisi olan Harry, 50 sayfalık yazılı ifade verdi ve MGN’nin avukatı Andrew Green tarafından çapraz sorguya çekildi.

Prens Harry hâkim karşısına çıktı

Londra Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada Prens Harry, doğduğundan beri “basın düşmanlığı yaşadığını” ifade ederek, bilgisayar korsanlığından kaynaklandığına inandığı hikayelerin yalnızca güvenlik endişelerine yol açmadığını, aynı zamanda ilişkilerine de zarar verdiğini söyledi. Harry, basının kız arkadaşlarıyla olan ilişkilerini yok etmeye çalıştığını, eski sevgilisi Chelsy Davy’den ayrılmasına neden olduğunu, arkadaş çevresinin küçülmesine, depresyon ve paranoya nöbetlerinden sorumlu olduğunu belirterek, “Kimseye güvenemeyeceğimi hissettim ki bu, özellikle bu kadar genç yaşta benim için korkunç bir duyguydu” dedi.

Prens Harry, insanların trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Prenses Diana’nın özel hayatına yasa dışı bir şekilde izinsiz girmesi düşüncesinin kendisini “kötü hissetmesine” neden olduğunu ifade etti.

“Daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?”

Prens Harry, magazin dergilerinin kendisinin ve eşi Meghan’ın özel hayatlarına “nefret ve tacizi” kışkırttığını söyleyerek, “Şimdi geriye dönüp baktığımda, onların bu tür davranışları son derece aşağılık” ifadelerini kullandı. Kimden bahsettiği sorulan Prens Harry, “Çok fazla acıya, üzüntüye ve bazı durumlarda belki de istemeden ölüme neden olmaktan sorumlu olan bazı editörler ve gazeteciler. Birisi bu çılgınlığa bir son vermeden önce, daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?” dedi.

Hükümeti ve İngiliz basınını “en dibe vurmuş” olmakla eleştiren Prens Harry, medyayı “birbirlerini korumak için bir araya gelmekle” ve iktidardakileri “devam etmesini sağlamak için söz konusu olaylara göz yummakla” suçladı. Gazetecilerin çok fazla acı ve üzüntüye neden olduğunu söyleyen Harry, kendisine “bu çılgınlığa bir son vermek” için mahkemeye çıkıp çıkmadığı sorulduğunda, “Umduğum bu” yanıtını verdi.

Prens Harry hâkim karşısına çıktı

MNG’nin avukatı Prens Harry’den özür diledi

Green, Prens’e sempati duyduğunu belirterek, gazetecilerin eylemlerinin “tamamen yasa dışı” olduğunu reddetti. Green, çapraz sorgu sırasında “bu asla olmamalıydı ve bir daha olmayacak” diyerek, yasadışı bilgi topladığını kabul ettiği bir olay nedeniyle MGN adına Harry’den kişisel olarak özür diledi.

Green, Harry’e sorgu sırasında MGN makalelerini okuyup okumadığı konusunda baskı yaparken, Harry, Green’e kendisi hakkında milyonlarca olmasa da binlerce hikaye yazıldığını söyledi.

Green, Harry’nin yaşadığı sıkıntıların belirli MGN haberlerinden değil, genel olarak basında yer alan haberlerden kaynaklandığını ima ederek, bunların halihazırda kamuya açık olan ayrıntılara dayandığını öne sürdü.

Prens Harry, 1996 ile 2010 yılları arasında yayınlanan yaklaşık 140 makalenin hukuka aykırı yöntemlerle derlenmiş bilgiler içerdiğini ve bunlardan 33’ünün Yüksek Mahkeme’de incelenmesini talep etti.

Prens Harry, 1891’de Edward VII’den bu yana bir mahkemede ifade veren ilk kıdemli kraliyet üyesi oldu. Beş saat süren duruşmanın ardından Harry, ifade vermeye yarın devam edecek.

(İHA)

 

 

 

Facebook favorilerime ekle

Yeni Haberler

Avusturya’da trende yolculara Hitler’in konuşması dinletildi
ÖnerilenSeyahatÜlkeler

Avusturya’dan Emeklilere Büyük Jest

Yazar TurizmAvrupa 7 saat önce
Aktuel HaberlerMemleketimÖnerilen

Fiyatlara rağmen mekanlar ağzına kadar dolu

Yazar TurizmAvrupa 12 saat önce
sosyal medya
ÖnerilenÜlkeler

270 BİN EURO KAZANIP DEVLETTEN YARDIM ALDILAR!

Yazar TurizmAvrupa 1 gün önce
SeyahatTurizm

MISIR’A GİDECEKLER DİKKAT!

Yazar TurizmAvrupa 1 gün önce
kırık valiz
HavayoluSeyahat

VALİZLER DOLDU, TARTI ALARM VERİYOR!

Yazar TurizmAvrupa 1 gün önce
185
SeyahatSılayolu

GURBETÇİLERİN 185 GÜN ÇİLESİ BİTİYOR MU?

Yazar TurizmAvrupa 2 gün önce
Etiketler: Daily Mirror, İngiltere Kraliyet, Prens Harry, Sunday Mirror, tazminat davası
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Bulgar gümrüğünde yeni bir peron açıldı Bulgar gümrüğünde yeni bir peron açıldı
Sonraki yazı Kurbanlık alımlarında keneye dikkat Kurbanlık alımlarında keneye dikkat
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
GenelGündemOtelTurizmÜlkeler

KÖRFEZ’DE GERGİNLİK TIRMANIYOR!

TurizmAvrupa Yazar TurizmAvrupa 5 gün önce
VALİZLER DOLDU, TARTI ALARM VERİYOR!
Çeşme ve Alaçatı’da Oteller Satışa Çıkarıldı
Milli Atıcılarımız Tarih Yazdılar!
Türkiye Dünya Lideri Oldu!
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Datenschutzerklärung & Gizlilik
  • Impressum & Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?