Orta Sırbistan’ı 10 ve 11 numaralı Pan-Avrupa Koridorları ile bağlayacak 112 kilometrelik Morava Koridor Otoyolun inşasına 2020’nin ilk aylarında başlanacak. Orta Sırbistan Otoyolu Türkiyeli firma ENKA ve ortak girişim partneri Bechtel tarafından yapılacak. Otoyolun 4 yılda bitirilmesi planlanıyor.

Orta Sırbistan Avrupa’ya bağlanacak
Morova otoyolu, Avrupa’nın en önemli ulaşım koridorlarından olan 10. ve 11’inci koridorları birbirine bağlayacak. Pojate ve Preljina şehirleri arasında bağlantı kuran otoyol, eski Yugoslavya’nın endüstri merkezi olan bölgesinden geçiyor. Otoyol, bu bölgeyi iki önemli ulaşım koridoruna bağlayacağı için bölgenin tekrar ekonomik canlılığına kavuşması düşünülüyor.
4 yılda bitecek
ENKA’dan yapılan açıklamaya göre; otoyolun inşasına 2020’nin ilk aylarında başlanacak ve her bir kısmı 2.5 yıldan az bir sürede olacak şekilde, toplam 4 yıllık bir inşa süresi içinde tamamlanacak. Proje kapsamında 78 köprü, 24 üst geçit, 12 alt geçit yapılacak. 130 km/s tasarım hızı olan Morava Koridor Otoyolu 112 kilometrelik boyunca uzanacak.
(HS)
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa
