Orta Anadolu’nun en görkemli dağı Erciyes, 1 milyon yaşında. Kayseri’nin 25 km güneyinde yer alan Erciyes Dağı, sönmüş bir volkan özelliği taşımaktadır. Hava şartları müsait olduğu takdirde İç Anadolu’nun uçsuz bucaksız bozkırında zaman zaman 100 km uzaktan görülebilen dağ, bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan karı ve insana ilahi duygular sunan azametiyle Kayseri’nin kalbi gibidir.
Orta Anadolu’nun sembolü
Adını Roma İmparatorluğu zamanında eski Yunanca ‘Argaeos’ kelimesinden alan Erciyes, Türkiye’nin en güzel ve görkemli dağlarından birisidir.Kayseri’nin MÖ 4000’lere uzanan tarihi içerisinde hüküm süren Hitit, Frig, Pers, Kapadokya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı imparatorluklarının tamamında Erciyes şehrin ve bölgenin sembolü olmuştur.
Orta Anadolu’nun en yüksek dağı
Kapadokya’nın antik bölgesi içinde yer alan Erciyes, 3917 metre yüksekliği ile İç Anadolu’daki en yüksek dağ olup, Toroslar’ın güney uzantısı olan Anti-Toros Dağları’nın en yüksek zirvesi olarak kabul edilir ve Avrasya’daki Alp kuşağına aittir.
Erciyes Kayak Merkezi
Uzun yıllar kayak tutkunlarının vazgeçilmezi olan Erciyes Dağı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Erciyes Master Projesi’ kapsamında devasa yatırımlar ile dünyanın sayılı, Türkiye’nin en gelişmiş ve büyük kış sporları ve turizm merkezi haline dönüşmüştür. Erciyes, Alpler standardında en yeni liftleri ve teknik imkânlarıyla, son teknoloji teleferik sistemleriyle saatte 26.750 kişi taşıyarak kayakçıların teleferik kuyruğuna girme ve zaman kaybetme dezavantajını ortadan kaldırıyor.
(HS)
Fotoğraflar: Kayseri Büyükşehir Belediyesi
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa