Rusya’da; Sovyetler’in Nazileri yenip 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı’na ve Büyük Vatanseverlik Savaşı’na son vermesinin 73. yıldönümünün coşkusu yaşandı. Kemer Belediyesi de ilçede yaşayan Ruslar ve tatil yapan Rus turistlerle birlikte bu bayramı kutlamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.
Kemer Belediyesi’nin düzenlediği 9 Mayıs Rusya Zafer Günü kutlamaları Olbia Park’ta ve Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda zafer gününe özel kurdelelerin dağıtımıyla başladı. Kendilerine kurdele hediye edilmesiyle Kemer’de böyle etkinlik düzenlendiğini öğrenen Rus turistler, “Bu sürpriz karşısında çok mutlu olduk. Kemer Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa Gül’e çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise, “2015 yılında Kemer’de başlattığımız 9 Mayıs Rus Zafer Günü kutlamaları büyük ilgi gördü. İlçemizde yaşayan, çoluk çocuğa karışmış bine yakın Rus gelin var. Hem bu gelinlerimiz, hem de turistlerle birlikte bu yıl da Rus Zafer Günü’nü kutluyoruz. Kemerliler ile Rus turistler Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak bayram coşkusunu doyasıya yaşayacaklar” diye konuştu.
Kaynak: www.antalya-kemer.bel.tr
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa