Karaman il merkezine yaklaşık elli kilometre uzaklıkta yer alan Taşkale Beldesi Kaya Ambarları görenleri hayrete düşürüyor.
Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, ilk Hıristiyanlık dönemlerine ait olduğu sanılan kaya ambarları, kil kayalarının insan eliyle oyulmasıyla, yörede yetiştirilen her türlü hububatın saklanması ve korunması için yapılmış.
Beldenin sırtını dayadığı elli metre kadar yükseklikteki kayalarda bir veya iki odalı 250’den fazla odadan oluşan ambarlara makaralar yardımı ile çıkartılan tahıl ürünleri; kayaların ısı ve nem oranlarını en iyi seviyede tutabilmesi sayesinde hiç bozulmadan en az yirmi sene muhafaza edilebiliyor.
Taşkale ambarlarının en önemli diğer bir özelliği ise daha önce Hıristiyanların bölgeye hakim olduğu tarihlerde kilise olarak kullanılan, daha sonra Müslümanların hakimiyetine geçmesi ile camiye çevrilen Taş Camiyi içinde barındırmasıdır.
Günümüzde hala ibadete açık olan ve üç yüz kişinin aynı anda namaz kılabildiği, yine taşa oyulmuş mihrabı, dışarıya açılan üç adet penceresi ve içeriden merdivenle çıkılan asma katı ile Türkiye’de eşi bulunmayan Taş Cami, bölgeye yerli ve yabancı çok sayıda turist çekmektedir.