Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: İzmir’deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
Avrupa’da mı komşuluk daha iyi, Türkiye’de mi?
Aktuel Haberler Genel Gündem Önerilen Türkiye
Türkiye’deki evinize mutlaka alarm ve kamera taktırın!
Aktuel Haberler Gündem Önerilen Turizm Türkiye
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!
Genel Gündem Memleketim Önerilen Türkiye
kimlik ve pasaport
Almanya’da vatandaşlıkta rekor artış: Türkler de listede!
Aktuel Haberler Avrupa Genel Gündem Önerilen
çalışma
Çalışma şartlarınız nasıl? Kaç saat çalışıyorsunuz?
Aktuel Haberler Avrupa Dünya Ekonomi Genel Gündem Önerilen Sigorta Türkiye Yaşam
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Memleketim > Belediyeler > İzmir’deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı
ÖnerilenBelediyelerMemleketim

İzmir’deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı

Turizmavrupa
Son güncelleme: 02 Kasım 2020 - 10:26
Yazar Turizmavrupa 5 sene önce Yorum Yapın
Paylaş
5 DK Okuma Süresi
İzmir
Paylaş

İzmir’deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremden dolayı zarar görenlerin yaralarını sarmak için beş başlıklı bir kampanya başlatacaklarını açıkladı. Başkan Soyer, “Kampanyamız dahilindeki ilk iki paket gıda yardımı, üçüncü paket erzak, dördüncü hijyen, beşinci paket ise uyku tulumu olacak. Bu beş başlıkta vatandaşlarımız istedikleri paketten istedikleri miktarı seçerek destekte bulunabilecekler” dedi.

İzmir Ulaşım Merkezi’nde (İZUM) oluşturulan kriz merkezinde basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkan Soyer kampanya hakkında şunları söyledi: “Pandemi döneminde Halkın Bakkalı adıyla yaptığımız destek  kampanyası vardı. Biri küçük biri büyük paket olmak üzere iki paket sunmuştuk. 47 bin bağışçı vatandaşımız bunlardan satın almıştı. Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştık. Bu defa 5 başlıkta bu kampanyayı başlatıyoruz. 2 tanesi gıda yardımıdır, üçüncü paket erzak, dördüncü hijyen, beşinci paketimiz ise uyku tulumu olacak. Bu beş başlıkta vatandaşlarımız destek olmak istedikleri takdirde istedikleri miktarı seçebilecek. Pandemi döneminde yaptığımız gibi biz koordine edeceğiz. Burada özellikle bu koordinasyon İzmir’deki ilçe belediyeleriyle sınırlı değil. Büyükşehir belediyelerimiz son derece duyarlılık gösteriyor. Onlar da olanca güçleriyle yanımızda yer alıyor. Ankara, Aydın, Antalya, İstanbul, Muğla, Adana, Mersin, Hatay, Bursa belediye başkanlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Dün Seferihisar’da hem Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ ekiplerinin çalışmalarını birlikte görmekten büyük mutluluk duyduk. Herkes Türkiye’nin her yerinden İzmir için büyük bir kaygı taşıyor. Büyük bir gönüllülükle destek olmaya çalışıyor. Biz de bu desteklerin bir zerresi heba olmasın ve ulaşması gereken yerlere ulaşsın diye güçlü bir koordinasyon ekibi oluşturduk. Hem Halkın Bakkalı üzerinden yapılacak bu destekleri hem ilçe belediyelerinden gelecek destekleri, hem Büyükşehir Belediyelerimizden ve bunlar dışındaki belediyelerden gelecek destekleri koordine edeceğiz.”

Sahada 5 bin 572 personel çalışıyor

Depremle ilgili bilgileri paylaşan Tunç Soyer, “Enkazdan kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı 105. Bunun 55’i ilk anda ekiplerimizce kurtarıldı. Arama kurtarma çalışma sırasında sahada çalışan ilçelerden 57, Büyükşehir’den bin 371 çalışanımız var. Bazı arkadaşlarımız lojistik destek sağlıyor. Sahada toplam 5 bin 572 personel çalışıyor. İlçelerimizden 9 Büyükşehir’den 2 bin 329 araçla hizmet veriyoruz. Bu çerçevede yine Fen İşleri 192 kamyon enkaz taşıdı. Altyapı konusunda sadece Büyükşehir Belediyemiz 20 noktada onarım çalışması gerçekleştirdi. Bu arada vatandaşlarımıza şarj istasyonu için 4 adet istasyon kurulumu yapıldı. Önümüzdeki günlerde ücretsiz internet noktaları kuracağız. Acil ihtiyaçları giderme noktasında 42 bin 400 kase çorba dağıtımı yaptık.  9 bin 450’si ilçelerimizden geldi. İlçelerimizden 18 bin 947 litre su geldi. 31 bin 500 litre Büyükşehir dağıttı. 34 bin 712 litre su da çevre belediyelerimizden geldi. İlçelerden 3 bin 550, Büyükşehir Belediyesi’nden ise 40 bin 155 ekmek dağıtımı yapıldı. Çevre belediyelerden 20 bin olmak üzere toplam 63 bin 705 ekmek dağıtıldı. Süt ise ilçelerden bin 700, Büyükşehir  4 bin 200, toplam 5 bin 900 litre dağıtıldı. Gıda yardımı da yapıldı. Öğün olarak 24 bin 95 ilçelerimizden, Büyükşehir Belediyesi 16 bin 588 öğün servis yaptı. Araçlarıyla destek veren belediyelerden 25 bin öğünlük destek sağlandı. Toplam 65 bin 683 öğün yemek desteği sağlandı. Yine içecek konusunda da 17 bin 950 adet ilçelerden, 19 bin adet Büyükşehir’de, 5 bin adet ise çevre belediyelerden geldi. Çocuk maması ise ilçelerden 150 adet destek sağlandı” dedi.

izmir

“Talepleri belirledik”

Kurulan çadırlar konusunda bilgi veren Başkan Soyer, “İlçe belediyeleri 128, Büyükşehir Belediyesi 552 çadır kurmuş durumda. AFAD tarafından ise bin 134 çadır kuruldu. Şuanda yaklaşık bin 814 çadırımız var. İlçelerden 12 bin 276 adet battaniye ve yorgan desteği sağlandı. 9 bin adet şu anda elimizde battaniyemiz var. Bin adet giysi desteği sağlandı. Önümüzdeki günlerde çadır matı ve uyku tulumu konusunda ihtiyaç olduğunu belirledik. Önümüzdeki günlerde bunları temin edeceğiz. Maske dağıtımı yine devam etti. 31 bin maske dağıtımı ilçelerle yapıldı. 200 bin civarında da Büyükşehir yaptı. 138 binanın tesisin dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. 1554 tanesi Büyükşehir tarafından yapıldı.” diye konuştu.

Biz İzmir mobil uygulamalarında ve  www.bizizmir.com adresinde “Askıda İyilik Var” bölümü oluşturuldu. Bağış yapmak isteyenler Sıcak Yemek, Gıda Paketi, Hijyen Paketi ya da Uyku Tulumu seçeneklerinden istediğini tıklayabilecek ve istediği miktarda yardım yapabilecek. Sıcak Yemek 25 TL, Gıda Paketi 75 TL, Hijyen Paketi 40 TL ve Uyku Tulumu ise 120 TL olarak belirlendi.

(BY)

Haberleri kaçırmamak için bizi takip edin:
Facebook.com/turizmavrupa
Instagram.com/turizmavrupa
Twitter.com/turizmavrupa
Youtube.com/c/TurizmAvrupa

Yeni Haberler

Aktuel HaberlerGündemÖnerilenTurizmTürkiye

Türkiye’deki evinize mutlaka alarm ve kamera taktırın!

Yazar EEA 2 ay önce
GenelGündemMemleketimÖnerilenTürkiye

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!

Yazar EEA 2 ay önce
kimlik ve pasaport
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemÖnerilen

Almanya’da vatandaşlıkta rekor artış: Türkler de listede!

Yazar EEA 2 ay önce
çalışma
Aktuel HaberlerAvrupaDünyaEkonomiGenelGündemÖnerilenSigortaTürkiyeYaşam

Çalışma şartlarınız nasıl? Kaç saat çalışıyorsunuz?

Yazar EEA 2 ay önce
asker
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemÖnerilenYaşam

Almanya’da zorunlu askerlik tartışması: Bedeli gençlerin omzunda!

Yazar EEA 2 ay önce
Aktuel HaberlerAvrupaEkonomiGenelGündemÖnerilen

Almanya’da PayPal depremi: Ödemeler durduruldu!

Yazar EEA 2 ay önce
Etiketler: deprem, izmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kampanya, Tunç soyer
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Almanya Almanya’da yaşayanlara kötü haber: Şimdiden kendinizi alıştırın
Sonraki yazı hasta Ağır hasta sayısı bir günde 164 artarak 2 bin 341’e ulaştı
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Datenschutzerklärung & Gizlilik
  • Impressum & Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?