İtiraf: Gurbetçiler meğer pandemi kaynağı ve sorumlusu değilmiş
Geçtiğimiz yıl koronavirüs vakalarının üst seviyede olduğu dönemler Türkiye’de bunun sebebini araştıranlar, “Gurbetçiler geldiği için sayılar yükseldi. Virüsü onlar Avrupa’dan Türkiye’ye taşıyor. Gurbetçiler gelmemeli” gibi yorumlarda bulunuyorlardı. Bir çok kişi de bu tür iddiaların doru olduğunu düşünüp haksız eleştiriler yapıyordu.
Gelmeyince anlaşıldı
Özellikle son 3-4 ay içinde Avrupa’dan Türkiye’ye seyahat eden vatandaş sayısı neredeyse durma noktasın geldi. Vakaların hala yüksek olduğunu görenler ise “Meğer sebep gurbetçiler değilmiş” diye itirafta bulunuyorlar. Konuyla ilgili güzel bir yorumda bulunan Gümüşhanedenhaber.com sitesinden Hasan Pir şunları yazdı:
Neden hala yüksek?
“Geçen hafta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca tarafından Türkiye’deki haftalık Kovid – 19 vakaları iller bazında açıklandı. Gümüşhane, beklentilerin aksine en çok vaka görülen ilk 10 il arasında yer aldı. Yaz aylarında Gümüşhane’de vaka yükselmelerinde hemen akla gurbetçiler geliyordu. Gurbetçi vatandaşlarımız adeta pandemi kaynağı ve sorumlusu gibi gösteriliyordu. Şimdi Gümüşhane’de gurbetçiler yok. Peki bu yükseklik neden oldu? Araştırılması gereken çok önemli bir konu.”
Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz: https://gumushanedenhaber.com/gumushanede-gundemin-iki-konusu/
(A)