İstanbul’daki baraj gölleri temizleniyor
Kuraklık nedeniyle planlı su kesintilerine başlanan İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi (İBB); suları çekilen baraj göllerinin kıyılarındaki atıkları temizlemek için harekete geçti. Terkos, Sazlıdere ve Ömerli barajlarında başlatılan kapsamlı çalışma, 15 gün içinde diğer tüm barajlara da yayılacak.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle kent genelindeki barajların suları büyük ölçüde çekildi. İBB’ye bağlı İSTAÇ ekipleri, aylardır süren kuraklık yüzünden suları çekilen baraj göllerinin kıyı şeritlerinin temizlenmesi için harekete geçti.
Terkos’u 15 araç, 100 görevli temizliyor
Baraj temizlik çalışmalarının yaşama geçirildiği ilk nokta, Avrupa Yakası’ndaki Terkos oldu. İSTAÇ ekipleri, 15 araç ve 100 personel ile buradaki baraj gölünün kıyısındaki atıkları temizlemeyi sürdürüyor. Yine Sazlıdere ve Ömerli barajlarında da temizlik ekipleri, çalışamaya başladı. İstanbul genelindeki tüm barajların, 15 gün içinde tüm barajları da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak.
Şehirdeki 7 baraj temizlenecek
İstanbul’un su gereksinimi toplam 10 barajdan sağlanıyor. Ancak, bunlardan sadece Terkos, Sazlıdere, Ömerli, Büyükçekmece, Elmalı, Darlık ve Alibey barajları il sınırları içinde kalıyor. Istırancalar, Kazandere ve Papuçdere barajları ise İstanbul sınırlarının dışında. Belediyenin yürüttüğü temizlik çalışması ise sadece il sınırları içindeki 7 barajı kapsıyor.
(BY)