Türkiye’de Foto Safari Eğitim ve Tanıtım Projesi kapsamında İspanya’dan Mersin’e gelen üniversite öğrencileri Mersin’de ağırlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından hayata geçirilen Foto Safari Eğitim ve Tanıtım Projesi kapsamında, Mersin’in tarihi ve turistik yerlerinin fotoğrafları çekiliyor.18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen UNESCO Kürsüsü Tanıtım Projesi’nin ortakları arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Malaga Üniversitesi yer alıyor.
Foto-safariye katılan öğrenciler Mersin’in simgesi haline gelmiş güzellikleri görüntülerken, yeşili ve mavisi ile bir bütün haline gelmiş Mersin’in tarihi evlerinin, tarihi dokusunun ve doğal güzelliklerinin fotoğraflarını çekiyor.
Mersin’in tarihini fotoğraflamaya Tarsus İlçesinden başlayan öğrenciler Nusrat Mayın Gemisi, Kleopatra Kapısı, Saint Paul Kuyusu ve Kilisesi, Hz. Danyal Peygamber’in Kabristanı, Kırkkaşık Bedesteni, Antik Roma Yolu, Tarihi Tarsus Evleri, Taşkuyu Mağarası ve Ashab-ı Kehf gibi noktaları, devamında da Soli Pompeipolis, Ortodoks Kilisesi, Atatürk Parkı ile Kültür Park ve Latin Katolik Kilisesi’ni, Kanlı Divane, Elaiussa Sebeste, Kız Kalesi, Cennet-Cehennem Mağarası, Astım Mağarası, Uzuncaburç gibi Mersin’in birbirinden güzel doğal, tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ederek bolca fotoğraf çektiler.
Proje ile Türkiye ve İspanya’da yaşayan üniversite öğrencilerinin birbirlerini tanıması, kaynaşması, program sayesinde fotoğraf alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirirken kendileri ve ülkeleri arasındaki dostlukların geliştirilmesini hedefleniyor. Proje ile öğrenciler Mersin’i tanıma fırsatına erişirken, Mersin’in birbirinden güzel noktalarını fotoğraflayıp, Mersin temalı fotoğraf yarışmasında birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ediyorlar.
Kaynak: www.mersin.bel.tr
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa