“İlk Covid-19 aşısını 2021’den önce beklemeyin”
Dünya çapında 15 milyon 250 bine yakın kişiye yayılan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile ilgili aşı çalışmaları hakkında açıklama yapan Dünya Sağlık örgütü (DSÖ), bu yıl aşının tamamlanmasının mümkün olmadığını duyurdu.
Aşı geliştirme çalışmalarında iyi ilerleme sağlandı
Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Başkanı Mike Ryan tarafından yapılan bilgilendirmede; “İlk aşıyı 2021’den önce beklemeyin” denildi. Covid-19 salgınına karşı aşı geliştirme çalışmalarında iyi ilerleme sağlansa da 2021 yılının başlarına kadar hiçbir aşının kullanılmaya başlamasının beklenmediğine vurgu yapıldı.
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü’nün, çıkacak aşının dünya genelinde adil bir şekilde dağıtılmasını garanti altına almaya çalıştığına dikkat çeken Ryan, aşının zengin ya da yoksullar için değil, herkes için olduğuna vurgu yaptı.
(BY)