Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: İETT otobüsü denize düştü
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
Gazze
Yıldız Tilbe Gazze’de 12 Bin Kişiye İftar Verdi
Aktuel Haberler Önerilen Ülkeler
EKONOMİ
“Ramazan Fırsatı” mı, Fırsatçılık mı?
Aktuel Haberler Memleketim Önerilen
Türkiye
İKAMETİ TÜRKİYE’YE ALDIRAN GURBETÇİYE ŞOK!
Önerilen Sılayolu Ülkeler
aselsan
Metroda Hayat Kurtaran Yerli Teknoloji!
Aktuel Haberler Önerilen
1 Milyon Euro’nuz Olsa Ne Yaparsınız?
Aktuel Haberler Genel Önerilen Sılayolu Ülkeler
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Aktuel Haberler > İETT otobüsü denize düştü
Aktuel Haberler

İETT otobüsü denize düştü

TurizmAvrupa
Son güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 12:12
Yazar TurizmAvrupa 3 sene önce Yorum Yapın
Paylaş
4 DK Okuma Süresi
Eminönü, İETT, Otobüs
Paylaş

Eminönü’nde bulunan İETT durağında park halinde duran İETT otobüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle hareket ederek denize düştü. İçerisinde kimsenin olmadığı otobüsün kayarak denize düştüğü o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Olay, saat 08.10 sıralarında Eminönü’nde bulunan İETT Garajı içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre park halinde bulunan İETT otobüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle hareket etmeye başladı. Kaymaya başlayan otobüs daha sonra denize düştü. Bir süre deniz üzerinde duran otobüs ise daha sonra suya battı. İETT Otobüsünün suya battığı o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

https://turizmavrupa.net/wp-content/uploads/2023/08/903B2E04-65AD-419A-8EEF-61FF22BD7B30.mp4

Ölü ve yaralı yok

Konu ile ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “ Saat 08.09’da Emniyet haber merkezinden alınan bilgiye göre Fatih Eminönü Demirtaş Mahallesi Ragıp Gümüşpala Caddesi Eminönü İETT Garajı içerisinde park halinde bulunan EM1 hat numaralı boş ( Eminönü-Kulaksız) özel halk otobüsü el freni boşalarak denize düşmüştür. İtfaiye ekipleri, sahil güvenlik ve yol bakımdan 1 adet vinç olay yerindedir. Ölü ve yaralı yoktur” ifadelerine yer verildi.

Otobüs şoförü Ramazan Şahin, “Araç burada park halindeydi. Saatim geldi, arabaya binecektim. Kumandaya bastım sonra araba kendi kendine gitti. Ne olduğuna artık araba çıkınca göreceğiz” dedi.

Eminönü, İETT, Otobüs

İETT Genel Müdürü: Kurtarma çalışmalarımız titizlikle devam ediyor

Eminönü’ndeki İETT durağında park halindeyken kayarak denize düşen otobüsü kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İETT Genel Müdürü İrfan Demet, “ Şuanda kurtarma çalışmalarımız uzman ekiplerimizce titizlikle devam ediyor. Şuanda özel halk otobüsü sürücümüzün toplu taşıma sertifikasına el koymuş bulunmaktayız. Tahkikat sonucuna göre tekrar değerlendirilecek. Kusurlu bulunduğu halinde toplu taşıma sertifikası iptal edilecektir” dedi.

Sabah saatlerinde Eminönü’nde meydana gelen olayda park halindeki otobüs kayarak denize düşmüş, içerisinde kimsenin olmadığı otobüs bir süre deniz üzerinde kaldıktan sonra suya batmıştı. Olay sonrası çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri karadan, Sahil Güvenlik ekipleri ise denizden çalışmalara destek verirken, denize düşen özel halk otobüsünün vinç yardımıyla denizden çıkarma çalışmalar devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Almanya’da belediye otobüsü iş yerine daldı: 5 yaralı

Olay ile ilgili İETT Genel Müdürü İrfan Demet, bölgeye gelerek olayla ile ilgili incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan İETT Genel Müdürü İrfan Demet, “ Bugün sabah 07.12’de İstanbul Halk Ulaşım Özel Halk Otobüsü şirketimize ait A107 kodlu Özel Halk Otobüsümüz 07.12’de peronlara geliyor. 07:33’de ilk seferine çıkacakken aracını park ediyor. Ancak park ettiği esnada ilk tespitlerimize göre sürücümüz el frenini çekmiyor. Park ettikten 20 dakika sonra eğimin ve el freninin çekilmemiş olmasının etkisiyle araç hareket ediyor ve aracımız Eminönü peronların hemen bitişiğinde bulunan denize düşüyor. Aracımızda herhangi bir yolcumuz ve sürücümüz yoktu. Bu kazadan dolayı etkilenen herhangi bir yolcumuz ve vatandaşımız olmadı. Teselli olduğumuz ve sevindirici tarafı budur. Şuanda kurtarma çalışmalarımız uzman ekiplerimizce titizlikle devam ediyor. Mümkün olan en kısa sürede ama önceliğimiz emniyetli bir şekilde bu halk otobüsümüzü buradan çıkarmak. Şuanda özel halk otobüsü sürücümüzün toplu taşıma sertifikasına el koymuş bulunmaktayız. Tahkikat sonucuna göre tekrar değerlendirilecek. Kusurlu bulunduğu halinde toplu taşıma sertifikası iptal edilecektir” dedi.

(İHA)

Facebook favorilerime ekle

Yeni Haberler

EKONOMİ
Aktuel HaberlerMemleketimÖnerilen

“Ramazan Fırsatı” mı, Fırsatçılık mı?

Yazar TurizmAvrupa 17 saat önce
Türkiye
ÖnerilenSılayoluÜlkeler

İKAMETİ TÜRKİYE’YE ALDIRAN GURBETÇİYE ŞOK!

Yazar TurizmAvrupa 1 gün önce
aselsan
Aktuel HaberlerÖnerilen

Metroda Hayat Kurtaran Yerli Teknoloji!

Yazar TurizmAvrupa 1 gün önce
Aktuel HaberlerGenelÖnerilenSılayoluÜlkeler

1 Milyon Euro’nuz Olsa Ne Yaparsınız?

Yazar TurizmAvrupa 2 gün önce
ÖnerilenTurizm

EGE’DE TURİZM KRİZİ Mİ BAŞLIYOR?

Yazar TurizmAvrupa 2 gün önce
Tarkan
Aktuel HaberlerÖnerilen

TARKAN–EMIRATES GERİLİMİ

Yazar TurizmAvrupa 2 gün önce
Etiketler: eminönü, iett, otobüs
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Togg, Teslimat, İstanbul Togg’lar teslimata hazır
Sonraki yazı Frankfurt Havalimanı Frankfurt Havalimanı’nı su bastı uçuşlar yönlendirildi
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
Avrupa
Aktuel HaberlerMemleketimÖnerilenÜlkeler

Avrupa’da yaşayıp iyi ki dediğiniz an neydi?

TurizmAvrupa Yazar TurizmAvrupa 4 gün önce
1 EURO BOZDURMAK 719 BİN TL’YE PATLAYABİLİR!
İstanbul artık yaşanmaz halde
TARKAN–EMIRATES GERİLİMİ
İKAMETİ TÜRKİYE’YE ALDIRAN GURBETÇİYE ŞOK!
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Datenschutzerklärung & Gizlilik
  • Impressum & Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?