İç Anadolu’nun doğa harikası Kapadokya her geçen yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Erciyes, Güllüdağ ve Hasan Dağlarının patlaması sonucu milyonlarca yılda oluşan Kapodokya, bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Kapadokya, yeraltı şehirlerinden mağara kiliselerine, taş evlerinden eşsiz vadilerine Anadolu’nun en önemli çekim merkezlerinden biri olmayı başardı. Yöreyi 2019 yılında 3.8 milyon turist ziyaret etti.
İç Anadolu’nun doğa harikası
Aksaray, Niğde ve Nevşehir illeri sınırlarında bulunan adını yöreye has yılkı atlarında alan Kapadokya, “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına geliyor. Doğası, tarihi ve kültürle son yılların önemli çekim merkezlerinden biri haline gelen Kapadokya, yeraltı şehirleri, manastırları, peri bacaları ve son yıllarda başlayan sıcak hava balon turlarıyla Dünya’nın birçok yerinden turistlerin ilgi odağı oldu.
Son üç yılda patlama yaşandı
Son üç yılda rekor üstüne rekor kıran yöre bu yıl toplam 3 milyon 834 bin 134 turiste ev sahipliği yaptı. 2018 yılına göre yüzde 30 artışın yaşandığı Kapadokya’da 2017 yılına göre ise yüzde 157 oranında artış yaşandı. Yöreye en çok ziyaretçi Ağustos ayında gelirken, en fazla ziyaret edilen yer ise Göreme Açık Hava Müzesi oldu.
(HS)
Kaynak: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa