Hollanda’da bölge mahkemesi sokağa çıkma yasağını kaldırdı
Hollanda’da Koronavirüsle mücadele kapsamında ocak ayının son haftasından beri sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ancak Hollanda Lahey Bölge Mahkemesi, uygulanan gece sokağa çıkma yasağını kaldırma kararı aldı.
Viruswaarheid (Virüs Hakkındaki Gerçekler) isimli grubun sokağa çıkma yasağının kaldırılması için açtığı davaya bakan Bölge Mahkemesi, 23 Ocak’ta başlayan sokağa çıkma uygulamasının yasal bir dayanaktan yoksun olduğuna karar verdi ve kısıtlamayı kaldırdı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise mahkemeden temyiz gününe kadar kararını askıya alması çağrısında bulundu. Temyizin sonucu ne olursa olsun halktan sokağa çıkma yasağına uymalarını isteyen Rutte, “Sosyal ilişkilerimizi olabildiğince sınırlamamız gerçekten önemli” dedi.
Ülkede 15 bin kişi Koronavirüsten öldü
Hollanda’da şimdiye kadar 1 milyon 49 bin 82 kişi Koronavirüse yakalandı. Ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 15 bin 49’a çıktı.
(BY)