Seyahat planlarında en çok tercih edilen ulaşım araçlarından biri olan havayollarında seyahat öncesi dikkat edilmesi gereken bir çok kural mevcut. Yolculuğunuzda yanınıza aldığınız bavulların hepsi check-in sırasında görevliye teslim ediliyor. Görevlilere teslim edilmeyen, uçakta yanınıza aldığınız kabin bagajlarının kilogramları ve kuralları havayolu şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Sizin için derlediğimiz bazı havayolları ve kabin bagajı bilgileri aşağıda bulunuyor.
Havayolu ve kabin bagaj limitleri
Türk Havayolları’nda kabin bagajı hakkı: 8 – 16 kg arasında değişiyor
Türk Hava Yolları yurtiçine ve yurtdışına uçuşlarda aldığınız bilet sınıfına göre kabin bagajı hakkında farklılıklar gösterebilir. Business class uçuşlarında 2 (8+8 kg), ekonomi sınıflarında 1 (8 kg) bavul hakkınız vardır. Kabin bagajınızla birlikte el çantası, fotoğraf makinesi, çanta tipi bebek puseti, dizüstü bilgisayar ya da sivri uçlu olmayan şemsiye gibi kişisel eşyalarınızdan birini kabinde ücretsiz taşıyabiliyoruz.
Pegasus’da kabin bagajı hakkı: 8 kg
Şemsiye, bilgisayar, kitap, dergi gibi ihtiyaçlarınız ise bu sınırlara dahil değil ve her birinden birer adet yanınızda bulundurabilirsiniz. Spor amaçlı seyahat ediyorsanız, bisiklet, kayak takımı, sörf takımı gibi ekipmanlarınızı da bu sınırlar dahilinde gideceğiniz yere götürebilirsiniz.
SunExpress’te kabin bagaj hakkı: 8 kg
El bagajı olarak kabinde yolcu beraberinde ücretsiz taşıyabilecekleri eşyalar 1 adet el çantası,1 palto veya pardesü, şal, atkı veya battaniye,1 adet baston,1 adet bebek taşıma çantası (bebek arabası kargoda taşınabilir),1 adet küçük kamera veya dürbündür.
OnurAir’da kabin bagaj hakkı: 8 kg
Golf takımı, kayak takımı, snowboard, bisiklet, bunun gibi tüm spor malzemeleri, enstrümanlar ya da standart dışı parçalar havalimanında uçuş günü check-in işlemleri sırasında ücret karşılığında taşınır. Ancak uçağın müsaitlik durumunun elvermemesi halinde OnurAir bu gibi ekipmanın taşınmasını reddetme hakkına sahip.
AnadoluJet’te kabin bagaj hakkı: 8 kg
Anadolujet’te kabin bagajı ağırlık olarak limitlere uygun olmasına rağmen boyut olarak limitlerin dışında ise; yolcudan bagajın ağırlığı kadar fazla bagaj ücreti tahsil edilerek kargo kompartımanında taşınmak üzere uçak altına veriliyor. Müzik aletinizin büyüklüğü kabin bagajı ölçülerini (23x40x55 cm) aşmıyorsa müzik aletinizi ücretsiz yanınızda kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Lufthansa’da kabin bagaj hakkı: 8 kg
Lufthansa havayolunun uçaklarında kargo bölmesinde taşınması uygun olmayan (hassas müzik aletleri gibi) eşyalar sadece önceden bildirmeniz gerekmektedir. Eğer onay gelirse kabin kısmında kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz. Bu hizmet için ayrı bir ücret ödemeniz gerekebilir.
Condor’da kabin bagaj hakkı: 6-8-12 kg
Condor Havayolları ile uçuş yaparken aldığınız biletin sınıfına göre kabin bagajı limitiniz değişmektedir. Ekonomi sınıfı biletlerde 6 kg, Premium ekonomi sınıfında 8 kg, business sınıfında ise toplamda 12 kg olarak belirlenmiştir. El bagajına ek olarak, küçük bir el çantası, bir Laptop veya Tablet ve bir şemsiye ücretsiz olarak kabine alabileceğiniz eşyalar arasındadır.
(G.Ö)
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa