Çanakkale Savaşları’nda batan gemilerden biri olan H.M.S. Majestic batığının dalış turizmine kazandırılması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Toplam bütçesi 4 milyon 677 bin 349 TL olan projenin 1 milyon 486 bin 335 TL’lik kısmı Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından karşılanacak.iki yılda tamamlanacak
Projeler iki yılda tamamlanacak
Çanakkale turizminin geliştirilmesi için Çanakkale Valiliği koordinasyonluğunda düzenlenen “17 Çanakkale 17 Proje” toplantısında konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı projelerin iki yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.
Çanakkale’nin geleceği 17 projede
GEKA tarafından seçilmiş 17 projenin Çanakkale’nin ufkunu biraz daha ileriye taşıyacağına vurgu yapan Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, H.M.S. Majestic batığının dalış turizmine kazandırılmasının Çanakkale’nin geleceği için önemli bir proje olduğunu kaydetti.
Herkes Çanakkale’de dalmak istiyor
Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “ Çanakkale’yi dalış turizminin merkezi haline getirmek istiyoruz. Burası hem Türkiye’de hem de dünyada çok karşılık bulan bir yer. Herkes Çanakkale’deki batıklara dalmak istiyor. Başkanları dalış turizmini özendirmek için sonradan gemileri, uçakları batırırken, bizim hazır var olan deniz altı zenginliğimizi, turizm potansiyelini kullanmak, değerlendirmek istiyoruz” dedi.
H.M.S. Majestic batığı dalış turizmine açılacak
Çanakkale savaşları esnasında batan ve ‘Sualtı Kültürel Mirası’ olarak tanımlanan batıkları etkin biçimde korumak ve yenilikçi yöntemler kullanarak dört mevsim dalış turizmine kazandırmayı amaçladıklarını aktaran GMKA yetkilileri, proje kapsamında deniz araştırmaları, batimetri ölçümleri, optik görüntüleme ve tüplü dalış faaliyetlerinin yürütüleceğini belirtti. Toplam bütçesi; 4 milyon 677 bin 349 TL olan projenin 1 milyon 486 bin 335 TL’lik kısmı Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından karşılanacak.
Tüm projeler açıklandı
Çanakkale Valiliği koordinasyonluğunda düzenlenen “17 Çanakkale 17 Proje” toplantısında turizme kazandırılması planlanan diğer alanlar ise şu şekilde:
Troya Tarihi Milli Parkı Karanlık Liman Bisiklet Yolu ve Çevre Düzenlemesi
Anadolu Mirası: Troas Kültür Rotaları
Kadırga Sahili Yol ve Aydınlatma Düzenlenmesi
Troya Müzesi 3D Projeksiyon Mapping
Zeytinin Tarihsel Serüveni: Gülpınar Zeytinyağı Müzesi
Lampsakos’tan Lapseki’ye Sahil Bandı Düzenlemesi
Çardak Ticari Merkezi Yapımı
Lapseki Geleceğine Koşuyor
Tarihi Seferşah Hamamı’nın Kent Müzesine Dönüştürülmesi Projesi
Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası
Çanakkale Destinasyon Yönetimiyle Markalaşıyor
Tarihi Su Kemerinin İhyası
Troya Kültür Rotası
Arkeo-Köy Projesi
2018 Troya Yılı Tanıtım Çalışmaları
Troya Müzesi Tanıtım Siteleri
(H.S.)
Fotoğraflar: Güney Marmara Kalkınma Ajansı
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa