Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müzelerde, 3 buçuk yıl içerisinde toplam 1 milyon 739 bin ziyaretçi ağırlandı.
Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Büyükşehir müzelerinden Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, Atatürk Anı Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ile Hamam Müzesi yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Belediye bünyesindeki bu 9 müzeyi, 3 buçuk yıl içerisinde toplamda 1 milyon 739 bin kişi ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi müzelerinde, Gaziantep’in tarihi, mutfak kültürü, gelenek ve görenekleri, hamam kültürü, turistik ve mimari değerleri, Gaziantep savunması, abide şahsiyetler, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişi gibi şehrin kimliğini oluşturan önemli olaylar, etnografik eserler, rölyef, mankenler, görsel sunumlar ve kiokslar ile teşhir ediliyor.
Bunun yanı sıra, Türkiye’de dört oyuncak müzesinden birisi olan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde ise 1700-1990 yıllarına ait el yapımı oyuncakların yanı sıra serilerinin ilk üretimi çizgi film, sinema filmi ve masal karakterlerinin oyuncakları ile dünya çocukları temalı gizemli bir mağara bulunuyor.
Kaynak: www.gantep.bel.tr
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa