Milyonlarca taraftara sahip, dünyanın sayılı futbol kulüpleri arasında yer alan, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 24 Kasım’da, derneğinin 30. yıl etkinliği vardı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneğinin etkinliğinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Ali Koç, derneğin kuruluş hikayesinden, amacından bahsederken, Fenerbahçe’nin Kadıköy’de kulübe ait Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk Stadyumu olacağını belirti.
Koç, konuşmasında “Bugün 24 Kasım Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun’’ dedi.
İsmi ne zaman değişecek?
Konuşmasının devamında ise, Yüksek Divan Kurulunun üyelerinden birkaç yıldır, Stat isminin Atatürk Stadyumu olması konusunda mektuplar aldığını söyleyen Başkan Ali Koç, kendi isteğinin de bu yönde olduğunu, kendisi için bir sakınca olmadığını söylerken, Stadın şuan ki isim hakkına sahip Ülker ve Saraçoğlu aileleri ile görüşüp, amaçlarının Cumhuriyetimizin 100. Yılı tamamlanmadan 29 Ekim 2023 yılında gerçekleştirebilmek için değerlendireceğiz açıklamasında bulundu.
(UT)