Sofranızdan eksilmeyen yemeklerin yanına koyduğunuz, sade olarak tükettiğiniz yoğurdun ne kadar sağlıklı olduğunu biliyoruz. Fakat hazır alınan yoğurt ile ev yoğurdu arasında besin değeri açısından farklılıklar var. Uzmanlar, besin değeri açısından ev yoğurdunu öneriyor.
İşte uzmanların önerdiği ev yoğurdunun insan sağlığına faydaları;
Tükettiğiniz besinleri sindirmenize yardımcı olan bağırsakların en iyi dostu olan probiyotiklerin bağırsak sisteminizin sağlıklı çalışmasını sağlayarak sizi hastalıklardan korumaktadır. Ve bu probiyotiklerin en zengin olduğu besinlerin içinde ev yoğurdu yer alır. Zayıflamak isteyen kişilerin ara öğün olarak da kullandığı yoğurt zayıflamaya yardımcı olur. Hergün düzenli olarak tüketilen yoğurt tansiyonu dengeliyor ve bağışıklığınızı güçlendiriyor.
Abur cubur olarak adlandırılan hazır gıda tüketimini azaltmak isteyen kişiler süreçlerde yoğurt tüketerek alışkanlıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. İçerisinde bulunan protein, karbonhidrat ve yağlar hazır gıda isteğinizi azaltır.
Ev yoğurdu nasıl yapılır?
Hazır yoğurt tüketmek istemeyip ev yoğurdu tüketmek isteyen kişiler bunu evde kendileri yapabilirler. Yapımı oldukça basit ve kolaydır. Öncelikle ev yoğurdu için günlük doğal açık süt gerekiyor. Sütü aldığınız yerin hijyenik olmasına dikkat edin. Önce sütü kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutabilirsiniz. Çok fazla kaynatmak sütteki minerallerin ve vitaminlerin yok olmasına sebep olur.
Sütü kaynattıktan sonra soğumaya bırakarak ılık hale gelmesini bekleyin. 1 litre süt için 1 yemek kaşığı yoğurdu süt ile karıştırın. Karıştırdığınız yoğurt ev yoğurdu olursa daha lezzetli ve sağlıklı olur. Eğer ev yoğurdu yoksa hazır yoğurtla da yapabilirsiniz. Ayrıca süte karıştırırken topaklanmadan tamamen karışmasını sağlayın. Ardından yoğurdun bulunduğu tencerenin ağzını kapatın ve beklemeye bırakın. Bekleme noktasında püf noktası ısı içerisinde olması. Tencerenin çevresini bir örtü ile sararak 6-7 saat bekleyin. Sonrası afiyet olsun.:)
(SK)
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa