Ege sahilleri tıklım tıklım
Koşullu normal hayat döneminde çeşitli kurallara uyma şartıyla yaz sezonunu açan Türkiye’de sahiller dolup taşmaya başladı. Eski normaldeki görüntülerin geri döndüğü Ege sahilleri yüzenlerle doldu, ancak ne maske takılmasına ne de sosyal mesafeye dikkat edildi.
Yaz kalabalıkları Ege sahillerine geri döndü
Foça’da yazlıkçılarla artan nüfus, İzmir ve çevre yerleşim yerlerinden gelen günübirlik ziyaretçilerle katlandı. Giriş çıkışlarda trafiğin kilitlendiği noktalar oluştu. Plajlar ve ilçenin merkezindeki ahşap iskeleler yoğun kalabalıkları ağırladı. Balık restoranları, kafeler, büfeler ve lokantalar dolarken, gezi teknelerinin küçük bir bölümü günlük ada turlarına başladı. Meydanlarda ve oturulabilir noktalardaki kalabalıkların önemli bir bölümünün maske ve sosyal mesafeyi ihmal ettiği görüldü.
Bozcaada’da da konaklama tesisleri açıldı
Öte yandan Çanakkale’nin gözde turizm noktalarından Bozcaada’da da konaklama tesisleri yeniden açıldı. Koronavirüs salgını sebebiyle 19 Mart’ta kapatılan Bozcaada’daki kafe ve restoranlar 1 Haziran’da hizmet vermeye başlamıştı. 15 Haziran itibariyle de adadaki konaklama tesisleri misafir kabul etmeye başladı. Toplum Sağlığı Merkezi desteğiyle hijyen eğitimi verilen tesislerde, turistlerin girişte ateşi ölçülüyor, sosyal mesafe kuralları uygulanıyor, masalara da dezenfektanlar koyuluyor. (BY)