Bir günde 6 bin kişi koronavirüse yakalandı
Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Türkiye’de yeni hasta sayısı 6 binin de üzerine çıktı, can kaybı 140’a yakın. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın sosyal medyadan yayınladığı Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu’na göre; 22 Kasım’da 155 bin 516 test yapıldı. 6 bin 17 yeni hasta tespit edildi, 139 kişi yaşamını yitirdi. Ağır hasta sayısı 4 bin 217’ye ulaşırken, iyileşenlerin sayısı 3 bin 812 olarak açıklandı. Ülkedeki toplam test sayısı 17 milyon 245 bin 617, hasta sayısı 446 bin 822, can kaybı da 12 bin 358 oldu. Koronavirüsü yenenlerin sayısı ise 374 bin 637’ye ulaştı.
Yeni hasta sayısındaki artışa rağmen hastalarda görülen zatürre oranı yüzde 3.8, yatak doluluk oranı yüzde 54.7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70.8, ventilatör doluluk oranı yüzde 37.6’da kaldı.
Koronavirüs salgınında yüksek rakamlara ulaşan Türkiye’de toplam hasta sayısı 450 bine yaklaştı
“En iyi tedbir evimizdir”
Sağlık Bakanı Koca, hasta sayısına çıkmasına dikkat çekerek vatandaşlara mecburiyet olmadıkça evde kalma çağrısı yaptı:
“Bugün tespit edilen 6.017 hastamız var. Tedbirler ve kısıtlamaların yakın zamanda netice vermesi için kurallara sıkı sıkıya uymalıyız. Salgınla mücadelenin yöntemi asırlardır değişmedi: el Temizliği, Maske ve Mesafe. Sevdiklerimiz için tedbirlere uyalım.”
Salgınla mücadelede bir fedakârlık sınavındayız. Sadece bugünkü yeni hasta sayımız 6.000’in üzerinde. Kısıt olmayan zamanlarda da, mecburiyetiniz yoksa evde kalın. Evde geçen zaman arttıkça mücadele gücümüz artacak. En iyi tedbir evimizdir.”
(BY)