Uçak seyahati yetişkinler için kolay olsa da bebekler ve aileleri için zorlu bir süreç haline geliyor. Bebeğiyle uçak seyahati yapacak ebeveynlerin dikkat etmesi gereken püf noktaları sizin için araştırdık. İşte bebeğiyle uçak seyahati yapacak kişiler nelere dikkat etmeli;
Bebeğinizle ne zamandan itibaren yolculuk yapabilirsiniz?
Bebeğinizle birlikte yolculuğa çıkacağınız vakit öncelikle bebeğin ilk doğduğu günlerde uçması önerilmez. 2 3 hafta sonra uçabilir. Fakat doğduğu andan itibaren 6 ay geçtikten sonra uçak yolculuğu daha rahattır. Çünkü bebeğin gelişmiş olması bulunduğu ortama ayak uydurmasına sağlar. Toplum içerisinde yabancı kişiler varken bebek bu durumdan rahatsız olabilir. Ama belli bir süre geçtikten sonra bebeğin toplulukta hareket etme kabiliyeti gelişir. Bebeğiniz ve sizin için daha rahat bir yolculuk geçirmenizi sağlar.
Bebeğinizin doğumsal bir hastalığı varsa doktorunuza danışın
Bebeğiniz prematüre doğduysa, bir rahatsızlığı varsa bu sebeplede ilaç kullanıyorsa bu doğrultuda bebeğinizin doktoruyla görüşüp danışmalısınız.
Bebeğinizi yüksek basınçtan nasıl korumalısınız?
Bebeğinizle uçak seyahati yapmadan önce kulak içi basıncı dolayısıyla sağlık kontrolü yaptırmakta fayda var. Yetişkinlerin uçağın kalkışı ve inişinde kulak içi basıncından dolayı sakız çiğniyor. Bebekler içinse bu durum ağzına biberon ve ya emzik vererek engellenebilir. Yüksek basınç ile bebeğinizin burnu da tıkanabilir. Bu yüzden yanınızda burun damlası veya aspiratör bulundurun.
0-2 yaş bebekler için bilet alınır mı?
Bebeğiniz eğer 0-2 yaş grubundaysa bilet kesilmez. Fakat bazı havayolu firmaları cüzi fiyatta bilet kesebilir. Firmadan firmaya değişkenlik göstermektedir. 0-2 yaş bebeklere bilet kesmeyen firmalarla yolculuk yapıyorsanız ve kısa sürecekse kucağınızda taşıyabilirsiniz. Fakat yolculuğunuz uzun sürecekse, hem bebeğiniz için hem de sizin için daha avantajlı olur. Çünkü bebeğin uyutmakta ve bir süre sonra taşımakta muhakkak zorlanacaksınız. Bebeğinize aldığınız biletle bebek koltuğunu kullanarak
Bebeğinizin rahatlığı için yolculuk saatlerine dikkat edin
Yolculuğunuzu yapacağınız saatler bebeğin günlük rutinine göre değerlendirmeli. Uyku saatlerinde yapacağınız uçuş için hareketlilik bebeğinizi ve sizi zor duruma sokabilir. Fakat bebeğiniz mutlu olduğu, keyifli olduğu saatlerde uçmak uçuşunuzu daha da kolaylaştırır.
Uçağa gireceğiniz ana kadar kanguru kullanın.
Bebeğinizi uçağa bineceğiniz ana kadar bebek arabası yerine kanguru ile taşımanız sizin işiniz daha da kolaylaştırmaktadır.
Bebeğinizle yapacağınız seyahatte koltuk seçimine dikkat edin
Alacağınız koltuk uçakta acil çıkış kapıları yanında tercih etmenize izin verilmiyor. Eğer öyleyse de herhangi bir boş olan bir koltuğa geçiriliyorsunuz. Uçakta boş yerler varsa eğer görevliden rica edip boş yerlerde seyahat ederek rahat olabilirsiniz. Koridor kısmında koltuk yerine cam köşesi seçin. Çünkü bebeğiniz hareketli ise koridordan geçen kişilere elleri ve kollarının çarpma, arada kalma riski var. Bebeğinizin hijyeni için tuvalete yakın yerlerde oturmamaya özen gösterin.
Bebeğinizin beslenmesi için kolaylık sağlanıyor.
Havayolu firmaları bebeğiniz için yanınıza alacağınız süt, mama, bebek bezi gibi ana ihtiyaçlar için ücretsiz hizmet vermektedir. Havayolu firmalarına göre bu durum değişmektedir. Bebeğinizin maması için görevliden sıcak su isteyerek bebeğinizin mamasını yapmanızda yardımcı olmaktadır. Ayrıca uzun yolculuklarda bazı havayolu firmaları bebek maması bulundurmaktadır. Bu yüzden gideceğiniz havayolu firmasına önceden bildirmeniz daha doğru olur.
Bebeğiniz için gerektiğinde görevliden yardım isteyin
Bebeğinizin uçakta yolculuk esnasında üşüdüğünde bebeğinizi sıcak tutmak ve bezini değiştireceğiniz zaman hangi tuvaletin temiz olup olmadığını sorarak bebeğinizin hijyeni için yardım alabilirsiniz.
(SK)
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa