Gümrük ve Ticaret Bakanı, Türkiye’deki gümrük kapılarının yenilendiğini ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeni gümrük kapıları ve müdürlüklerin açıldığını belirtti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “2017 Valiler Buluşması” programında, gümrük kapıları ile ilgili açıklama yaptı. Gümrük kapılarının Yap-İşlet-Devret Modeli’yle yenilendiğini ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeni gümrük kapıları ve müdürlükler açıldığını kaydeden Bakan Tüfenkci, Kapıkule, Cilvegözü, İpsala, Nusaybin, Habur, Dilucu, Esendere, Çıldır/Aktaş Gümrük Kapıları ile Halkalı Gümrük İdaresi’nin yenilendiğini aktardı.
Yeniden inşa çalışmaları devam eden Kapıköy Gümrük Kapısı’nın yakın zaman içerisinde hizmete gireceğini bildiren Tüfenkci, Sarp Gümrük Kapısı’nın Gürcistan’dan giriş yönünün yıkılarak inşaat çalışmalarına başlandığını da söyledi.
Bakan Tüfenkci, Kapıkule ve Habur Gümrük kapılarına yönelik iyileştirme ve Gürbulak, Hamzabeyli, İpsala, Dereköy ve Pazarkule Gümrük kapılarının yeniden yapılandırılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Kaynak: www.gtb.gov.tr
- Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa