Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: Askıda ekmek desteği dijitalleşti
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
Sılayolunda mola yerlerinde yoğunluk hat safhada!
Aktuel Haberler Avrupa Genel Gündem Güzergah Bilgileri Önemli Bilgiler Otomobil Sılayolu Sılayolu haberleri Turizm
Sılayolunda en fazla ne kadar yakıt masrafı yaptınız?
Aktuel Haberler Avrupa Genel Gümrük Gündem Güzergah Bilgileri Haberler Önemli Bilgiler Önerilen Otomobil Seyahat Sılayolu Sılayolu haberleri Turizm Turizm Türkiye
Sılayolu uyarısı: Romanya rotasında trafik var!
Aktuel Haberler Avrupa Genel Gündem Güzergah Bilgileri Haberler Önemli Bilgiler Otomobil Otomobil Sılayolu Sılayolu haberleri Turizm Turizm
gurbetci
Sılayolunda en çok zaman kaybettiğiniz ülke neresi?
Aktuel Haberler Avrupa Genel Gündem Güzergah Bilgileri Haberler Önemli Bilgiler Önerilen Otomobil Seyahat Sılayolu Turizm Turizm
ev fiyat
Almanya’da ev fiyatları yeniden tırmanışta!
Aktuel Haberler Avrupa Ekonomi Genel Gündem Önerilen
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Aktuel Haberler > Askıda ekmek desteği dijitalleşti
Aktuel Haberler

Askıda ekmek desteği dijitalleşti

TurizmAvrupa
Son güncelleme: 13 Ağustos 2023 - 01:08
Yazar TurizmAvrupa 2 sene önce Yorum Yapın
Paylaş
4 DK Okuma Süresi
ASKIDA EKMEK DİJİTAL
Paylaş

Konya’da geliştirilerek dijital hale dönüştürülen askıda ekmek uygulaması, alan el ile veren el arasında köprü oluyor. “Ekmekcell” ile ekmeğin ihtiyaç sahibine ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili soru işaretleri ortadan kalkarken, ihtiyaç sahibinin de alışveriş sırasında rencide olmasının önüne geçiliyor.
Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar gelen askıda ekmek uygulaması, Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi’nin katkılarıyla “Ekmekcell” adıyla dijital hale getirildi. Ekmekcell uygulamasıyla hayırseverler dijital olarak anlaşmalı fırınlara dilediği kadar bağış yapabiliyor. Muhtarlıklar tarafından belirlenen gerçek ihtiyaç sahiplerine ise Ekmekcell kartları ismi, telefon numarası ve T.C. kimlik numarası tanımlanarak veriliyor. Ekmekcell kartı ile ihtiyaç sahibi, hanesinde bulunan kişi sayısına göre günlük ekmek ihtiyacını anlaşmalı 20 firmadan tanımlı kartıyla temassız bir şekilde karşılayabiliyor. Böylece Ekmekcell uygulamasıyla askıya ekmek asan kişinin ekmeğin ihtiyaç sahibine ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili soru işaretleri ortadan kalkarken, askıdan ekmek alan ihtiyaç sahibinin de alışveriş sırasındaki rencide olma duygusunun önüne geçiliyor. Aynı zamanda fırın sahiplerinin de askıda ekmeği takibi kolaylaşıyor ve askıdan ekmek alan kişilerin gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığının bilinememesi, doğrulanamaması gibi sorunlara çözüm sunuluyor.

“Uygulama tüm suistimal alanlarını dijitalleşmeyle çözüyor ve kapatıyor”

GİV Konya Şubesi Başkan Yardımcısı İhsan Polat, askıda ekmeğin Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze gelen, son dönemde unutulmuş bir uygulama olduğunu hatırlatarak, “Ekmekcell de bu uygulamanın hayata geçirilmiş ve dijitalleştirilmiş hali. Askıda ekmek ihtiyaç sahipleriyle varlıklı kişilerin, hayırseverlerin birbirlerini görmeden fırınların aracılık ettiği bir hayır mekanizması. İhtiyaç sahipleri, askıya asılan ekmekleri diledikleri zaman fırınlardan alabiliyorlardı. Fakat bunun birçok handikabı, çok da suiistimal alanı vardı. Biz GİV olarak bu fikri dijitalleştirmeyi değerlendiren bir girişime iştirak etmeyi uygun bulduk. Ekmekten para kazanmak çok mümkün değil fakat bu sosyal bir girişim olarak değer bulabilirdi. Çünkü toplumda bir ihtiyaca hitap ediyor. Bu ihtiyacın temel motivasyonu yardımseverlik. Fakat yardımseverliğin de şeffaf yapılması gerekiyor ki büyüyebilsin. Ekmekcell tam olarak buradaki tüm suistimal alanlarını dijitalleşmeyle çözüyor ve kapatıyor. Veren el ile alan el arasındaki aracıların işini rahatlatıyor. Fırınlardaki suistimal noktalarını kapatıyor. Fırınların birçoğu Ekmekcell uygulamasıyla tedirginlik yaşadıkları aracılık durumundaki vebali ortadan kaldırıyor. Temelde fırınlar askıda ekmek uygulamasında takip etmek için bir personel bulundurmak zorunda, bunu takip etmek çok zor. Bu durum Ekmekcell uygulamasıyla artık dijitalleşen ve şeffaf bir mekanizma haline geliyor” dedi.

“Vatandaşlarımız yurtdışından memleketine ekmek gönderebiliyor”

Vakıf olarak sosyal sorumluluk için uygulamayı ele aldıklarını ifade eden İhsan Polat, “Ekmekten para kazanmak mümkün değil. Dijital teknolojilerle sadece işleri kolaylaştırıyoruz. Ekmekcell’in güzel bir tarafı da coğrafyadan, mekandan bağımsız insanların bağış yapmasını sağlayabiliyor olması. Örneğin ilk 2 bağışçımızdan birisi Fransa’dan, diğeri Belçika’dan oldu. Vatandaşlarımız yurtdışından memleketine ekmek gönderebiliyor. Ekmekcell uygulaması büyüdükçe bütün kasabalara kadar yayılmasını öngörüyoruz. Böylece bir gurbetçi Fransa’da evinde otururken memleketindeki ihtiyaç sahibine ekmek bağışlayabilecek. Bunu dijital bir ortamda şeffaf bir şekilde ekmeğin hedeflediği kişiye ulaştığından emin olarak yapacak. Ekmekcell uygulamasının merhem olduğu yaralardan bir tanesi de ihtiyaç sahibinin ekmeği alırken yaşadığı mahcubiyet duygusu, rencide olma duygusunu yok ediyor olması. Çünkü Ekmekcell kartını göstermeden herhangi bir müşteri gibi ekmeğini isteyip kasada okutup geçebildiği için ihtiyaç sahibinin rencide olması, aynı zamanda fırın sahibinin de ilgili kişiyi tanıma mecburiyeti ve vebalinin ortadan kaldırılmasıyla Ekmekcell yüzde 100 şeffaf bir mekanizma haline geliyor. Birçok yaraya da merhem oluyor” şeklinde konuştu.

Ekmekcell Genel Müdürü Tevfik Serkan Gümüş ise, “Ekmekcell uygulamasında askıya bırakılan ekmekler fırınlara bırakmış olduğumuz özel cihazlara yükleniyor. Bu cihazı fırına bıraktığımız anda içindeki ekmek sayısına göre ihtiyaç sahipleri Ekmekcell dijital kartıyla alışveriş yapabiliyor. Bu dijital karta muhtarlıklar aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişiler belirlenip tanımlanıyor. Kart temassız bir şekilde kullanılarak ‘askıda ekmek var mı’ sorusunu iptal ederek direkt ihtiyaç sahibi ekmeğini alıp evine gidebilecek” diye konuştu.

Facebook favorilerime ekle

Yeni Haberler

Aktuel HaberlerAvrupaGenelGümrükGündemGüzergah BilgileriHaberlerÖnemli BilgilerÖnerilenOtomobilSeyahatSılayoluSılayolu haberleriTurizmTurizmTürkiye

Sılayolunda en fazla ne kadar yakıt masrafı yaptınız?

Yazar EEA 21 saat önce
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemGüzergah BilgileriHaberlerÖnemli BilgilerOtomobilOtomobilSılayoluSılayolu haberleriTurizmTurizm

Sılayolu uyarısı: Romanya rotasında trafik var!

Yazar EEA 1 gün önce
gurbetci
Aktuel HaberlerAvrupaGenelGündemGüzergah BilgileriHaberlerÖnemli BilgilerÖnerilenOtomobilSeyahatSılayoluTurizmTurizm

Sılayolunda en çok zaman kaybettiğiniz ülke neresi?

Yazar EEA 2 gün önce
ev fiyat
Aktuel HaberlerAvrupaEkonomiGenelGündemÖnerilen

Almanya’da ev fiyatları yeniden tırmanışta!

Yazar EEA 3 gün önce
euros
Aktuel HaberlerAvrupaEkonomiGenelGündemÖnerilenYaşam

Bürgergeld tartışması sürüyor: Asgari ücret gelirde hala önde!

Yazar EEA 3 gün önce
kapıkule
Aktuel HaberlerAvrupaGümrükGündemHaberHaberlerÖnemli BilgilerÖnerilenSeyahatSılayoluTürkiye

Kapıkule çevresindeki “Hediyelik eşyalara” dikkat

Yazar EEA 4 gün önce
Etiketler: ASKIDA EKMEK, Dijital
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Meteor yağmuru Perseid meteor yağmurları geliyor
Sonraki yazı gümüş madalya Millî sporculardan Avrupa’da gümüş madalya
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
pegasus
Aktuel HaberlerGenelGündemHavayoluHavayoluÖnerilenSeyahatTurizm

Hangisinde biletler daha ucuz?

EEA Yazar EEA 6 gün önce
“Uçaktan inerseniz 500 Euro vereceğiz” Yapar mıydınız?
Kimse sizi orada yemek yemeye zorlamıyor
Sılayolu uyarısı: Romanya rotasında trafik var!
Kapıkule çevresindeki “Hediyelik eşyalara” dikkat
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Datenschutzerklärung & Gizlilik
  • Impressum & Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?