Bu siteyi kullanarak, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş olursunuz.
Tamam
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Okunan Haber: Artık her dondurma ‘Maraş Dondurması’ diye satılamayacak
Paylaş
Bildirimler
En Yeniler
185
GURBETÇİLERİN 185 GÜN ÇİLESİ BİTİYOR MU?
Seyahat Sılayolu
Türkiye
AVRUPA’YA GİDEN DE VAR, TÜRKİYE’YE DÖNEN DE!
Aktuel Haberler Önerilen Ülkeler
MACARİSTAN
GURBETÇİLER DİKKAT!
Önerilen Seyahat Sılayolu
avusturya
Avusturya’da Toplu Taşımada Yeni Dönem!
Önerilen Ülkeler
Türkiye
Türkiye Dünya Lideri Oldu!
Aktuel Haberler Önerilen
Aa
Turizm AvrupaTurizm Avrupa
Aa
  • Gündem
  • Seyahat
  • Sılayolu
  • Memleketim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
  • Gündem
    • Avrupa
    • Dünya
    • Türkiye
  • Seyahat
    • Turizm
    • Tatil
    • Havayolu
    • Otel
    • Gezginler
    • Kültür
    • Kampanyalar
  • Sılayolu
    • Sılayolu haberleri
    • Otomobil
    • Ülkeler
    • Önemli Bilgiler
  • Memleketim
    • Belediyeler
    • Yöremizden
    • Festival / Etkinlik
  • Ekonomi
    • Emlak Yatırım & Danışmanlık
    • Finans
    • Gıda
    • Teknoloji
    • Döviz
  • Sağlık
  • Spor
  • ++ Daha Fazla
    • Magazin
    • Yaşam
    • Anne
Takip Edin
  • Dizayn ⬀
Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022
Turizm Avrupa > Blog > Ekonomi > Gıda > Artık her dondurma ‘Maraş Dondurması’ diye satılamayacak
ÖnerilenEkonomiGıda

Artık her dondurma ‘Maraş Dondurması’ diye satılamayacak

Turizmavrupa
Son güncelleme: 09 Mart 2020 - 06:56
Yazar Turizmavrupa 6 sene önce Yorum Yapın
Paylaş
4 DK Okuma Süresi
dondurma
Fotoğraf:www.kmtso.org.tr
Paylaş

Kahramanmaraş’ta, dört firma mahreç işareti niteliğindeki “Maraş Dondurması” Coğrafi İşaretini kullanım hakkı verilmesi ve denetimi sözleşmelerini Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) fuayesinde yapılan törenle imzaladı. Törene KMTSO Başkanı Serdar Zabun katıldı. Yapılan sözleşme ile gıda kodeksine uygun, tamamen doğal süt, salep ve şekerden imal edilen kendine özgü aroması, tadı ve görselliği olan ‘Maraş Dondurma sı’nın bu özelliklerinin korunması hedefiyle “Maraş Dondurması” coğrafi işaretine ilişkin bu ürünü üreten, satışa sunan ya da menüsünde, kartvizitinde, ambalajında, tabelasında, ticari unvanında vb. yerlerde bu adı kullanan ya da satış, pazarlama, reklam, promosyon vb. faaliyetlerinde bu adı kullanan ve kullanmak isteyenler için bu işaretin kullanımı ile ilgili işlemlerde uygulanacak kullanım ve denetime ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor.

Osmanlı saraylarından günümüze ulaşmış ‘Maraş Dondurması’, Maraş florasının bir özü olarak eşsiz aromasını yüzyıllardır koruyarak bugün dünyaya yayılmış durumda. ‘Maraş Dondurması’, Kahramanmaraş’a özgü kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin sütü ile salebin birlikteliği ve büyük bir ustalıkla benzersiz bir lezzete dönüşüyor. Tamamen bu coğrafyaya özgü köklü bir lezzet kültürünün ürünü olan ‘Maraş Dondurması, bu özelliklerinden dolayı sadece Kahramanmaraş’ta üretilebiliyor.

Kahramanmaraş’ın simgesi ve en güçlü markası olan ‘Maraş Dondurması’nı Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescil ettiren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, dondurmanın kalitesini korumanın yanında Kahramanmaraş’ın, dondurma başta olmak üzere gastronomi zenginliğini turizme kazandırmayı hedefliyor.

Törende açıklamalarda bulunan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, ‘Maraş Dondurması’ ve ‘Maraş Biberi’nin, şehrin ekonomisine ve tanıtımına sağladığı katkının artırılması ve dondurmanın gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması amacıyla Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak yoğun bir gündeme sahip olduklarını söyledi.  Zabun, çalışmaların bu yönde sürdürüldüğünü ve Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde, 2002 yılında Maraş Biberini tescillettiklerini, 2018’de ise coğrafi işaret tescilini alarak ‘Maraş Dondurması’nı koruma altına aldıklarını söyledi. Zabun şöyle konuştu: “Maraş Dondurması, Türkiye’de üretilen dondurmalar arasında kendine özgü hoş lezzeti ve aroması, elastik yapısı, homojen parlak beyaz rengi, erimeye karşı dayanıklı olması ve düşük sıcaklıkta niteliklerini uzun süre muhafaza etmesi ile farklılaşıyor. Yapımında kullanılan keçi sütü ve salebin oluşturduğu farklı tat ve aroma yanında, ‘Maraş Dondurması’nı farklı kılan bir diğer özellik yapımında sarf edilmesi gereken ustalık ve beceridir. Bu değerimizi yüceltmek ve kalitesini koruyarak geleceğe taşımak adına coğrafi işaret tescilini yaptırdık. Bugün de kalite kriterlerini sağlayan Mado, Kervan, Akdo ve Marasta firmalarımızla marka kullanım hakkı sözleşmelerini imzalıyoruz. Firmalarımıza ve şehrimize hayırlı olsun. İnanıyorum ki, dondurmamız yüzyıllarca aynı kalite ve aroma ile tüketiciye ulaşacaktır. Dondurma ile ilgili projelerimiz devam ediyor. Devam eden projeler arasında ise Dondurma Festivali yer alıyor. Kahramanmaraş’ın küresel markası ‘Maraş Dondurması’ 2-5 Nisan 2020 tarihlerinde büyük bir festivalin baş kahramanı olacak. Festivalde, uluslararası katılımcıların yer aldığı akademik çalıştaylar, sempozyumlar, yarışmalar ve birçok sürpriz etkinlik yer alacak. Bu yönüyle ‘Maraş Dondurması’ gastronomi kültürüne yeni bir boyut kazandıracak. Festivalle, ‘Maraş Dondurması’ konusunda şehirdeki yatırımların artmasını da amaçlıyoruz. Böylece ulusal ve küresel ölçekte daha fazla üretim ve ihracat gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Ayrıca, Adalet Bakanlığı Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü ile “Maraş Biberi” Coğrafi İşaretini Kullanım Hakkı Sözleşmesi imzalıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Kaynak:www.kmtso.org.tr

Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/turizmavrupa

Yeni Haberler

Türkiye
Aktuel HaberlerÖnerilenÜlkeler

AVRUPA’YA GİDEN DE VAR, TÜRKİYE’YE DÖNEN DE!

Yazar TurizmAvrupa 7 saat önce
MACARİSTAN
ÖnerilenSeyahatSılayolu

GURBETÇİLER DİKKAT!

Yazar TurizmAvrupa 1 gün önce
avusturya
ÖnerilenÜlkeler

Avusturya’da Toplu Taşımada Yeni Dönem!

Yazar TurizmAvrupa 1 gün önce
Türkiye
Aktuel HaberlerÖnerilen

Türkiye Dünya Lideri Oldu!

Yazar TurizmAvrupa 2 gün önce
çeşme
Aktuel HaberlerTurizmYaşam

Çeşme ve Alaçatı’da Oteller Satışa Çıkarıldı

Yazar TurizmAvrupa 2 gün önce
Cumhurbaşkanı Erdoğan
DünyaGündemTürkiyeÜlkeler

İSRAİL’İN TÜRKİYE KORKUSU!

Yazar TurizmAvrupa 2 gün önce
Etiketler: doğal süt, kahramanmaraş, Maraş Dondurma, Salep, şeker, tescil
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp Copy Link
Paylaş
Önceki Yazı Bulgar Bulgar sınırında 30 bin Euro’ya el konuldu
Sonraki yazı Türk Hava Yolları Türk Hava Yolları’ndan yurtdışı uçuşlarında ücretsiz değişiklik hakkı
Yorum Yapın Yorum Yapın

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler
  • #istanbul
  • #benzin
  • #tatil
  • #bodrum
  • #marmaris

Sosyal Medya

Bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin
Facebook Like
Twitter Follow
Instagram Follow
Youtube Subscribe
Hava Durumu
8 °C
Almanya
açık
8° _ 6°
87%
2 km/h
Hava Durumu
8 °C
Türkiye
açık
8° _ 8°
85%
1 km/h
İlginizi Çekebilir
real madrid
Aktuel HaberlerÖnerilenÜlkeler

REAL MADRID’İN YILDIZINDAN DİKKAT ÇEKEN KARAR

TurizmAvrupa Yazar TurizmAvrupa 3 gün önce
Alman Gümrüğü Gurbetçinin Peşinde
Avusturya’da Toplu Taşımada Yeni Dönem!
KÖRFEZ’DE GERGİNLİK TIRMANIYOR!
400 BİN TL ÜZERİNE AÇIKLAMA ZORUNLU
newsletter featurednewsletter featured

Abone Olun

Turizm Avrupa

" TurizmAvrupa.net, Türkiye ve Dünya ile alakalı son dakika bilgilerini ve sıla hasreti çeken yurtdışındaki Türkiye sevdalılarına ülkemizle alakalı haberleri ileten bir dijital yayıncılık kuruluşudur. "

  • Gündem
  • Avrupa
  • Dünya
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Turizm
  • Tatil
  • Havayolu
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Datenschutzerklärung & Gizlilik
  • Impressum & Künye

Sosyal Medya

DMCA.com Protection Status

Turizmavrupa.net © Bütün Hakları Saklıdır. 2022

  • Dizayn ⬀
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?